Heeft u de fonkelnieuwe Kasteel van Ordingen gin al geproefd? Vandaag werd de gin voorgesteld aan de pers samen met Thomas Buffel. In samenwerking met Fabullous creëerden de uitbaters een eigen peren-gin. U kan hem proeven in hun restaurant Aurum en in hun zomer pop-up bar de Commandeur. En uiteraard is de gin is ook afzonderlijk (per fles) verkrijgbaar.

De peren-gin van het Kasteel van Ordingen, de voormalige waterburcht waaraan we enkele weken geleden een uitvoerige reportage wijdden, is, gezien zijn adellijke afkomst, een majestueuze peren-gin. Aan het kasteel, in hartje Haspengouw, bevinden zich uitgestrekte perenboomgaarden. Het vruchtvlees van deze peren zorgt voor de kenmerkende smaak van de heerlijke ‘Kasteel van Ordingen’-gin. Deze puur Belgische gin telt acht frisse en fruitige ingrediënten, waaronder de jeneverbes, peer, koriander, kardemom en citrusschillen.

Het prachtig gerestaureerde kasteel in Sint-Truiden straalt stijl en luxe uit. “En daar past een eigen, premium gin-merk bij”, zegt Egide Cordie, General Manager van het hotel. “Gin is trendy en dient als basis voor de betere cocktails. Zelfs in de keuken vallen er unieke combinaties mee te maken. We zijn heel blij om met ons eigen gin-merk de identiteit en het karakter van het complex gestalte te geven.”

Kasteel van Ordingen Gin bevat een mix van 8 kruiden en heeft een uitgesproken toets van peer. De zachte, fruitige smaak maakt de gin toegankelijk voor een groot publiek. De samenstelling van het destillaat en de creatie van de ‘sexy’ verpakking gebeurde door Fabullous, het bedrijf van Thomas Buffel (sales en management), David Gilis (smaakmaker) en Philip De Hollogne (marketing en pr). Na het succes van hun eerste product, de Buffel Gin, is het trio gestart met de productie en verpakking van gins voor derden. Inmiddels heeft Fabullous al meer dan 20 gins samengesteld volgens de wensen van bedrijven, horecazaken, enzovoort. Zo werden in Limburg nieuwe smaken en merken gecreëerd als De Steinberg Grape Gin (Bree), Itzu Gin, Fifth Avenue-gin, de 3511 Gin (De Stroobander in Kuringen).