Heel Sint-Truiden kent Peter Chanet. Is het niet van de goeie raad die hij gaf en de toestellen die hij verkocht bij Foto Robyns, dat is het zeker van zijn lessen fotografie in de avondschool, nu Qrios.

Een paar jaar geleden werd Peter van vandaag op morgen volledig verlamd na een eerder eenvoudige medische ingreep. En sedertdien probeert hij de draad van het leven weer op te nemen en te revalideren.

Een paar dagen geleden plaatste Peter nog een bericht op Facebook. “Bedankt lieve collega’s voor het hartverwarmend bezoek en voor het prachtige geschenk, een kunstfoto van Greet Polleunis samen aangekocht met Mieke. Bedankt voor de mooie teksten en gedichten. Dit alles doet me terugdenken aan de prachtige 15 jaar Qrios waarin ik jullie heb leren kennen en waarderen”, schreef hij na een bezoek van de collega’s van Qrios, waar hij anderhalf decennium de fotografische lakens uitdeelde.

In naam van zijn honderden leerlingen die bij hem de knepen van het vak leerden en nu een ganse regio voorzien van leuke foto’s: ook bedankt Peter, met de wens dat je de moed blijft vinden om terug te vechten tegen dit onrechtvaardige noodlot.