De politie heeft illegale ravepartys op het militair domein Groot Schietveld, op de grens tussen Wuustwezel en Brecht in de Antwerpse Kempen,  en in Oud-Heverlee bij Leuven ontruimd. Ook Sint-Truiden werd genoemd als mogelijke locatie maar daar bleek uiteindelijk niets van aan te zijn.

Vlaams minister van Justitie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) riep gisterenochtend op tot een daadkrachtig optreden van de veiligheidsdiensten. “We hebben in Sint-Truiden gezien hoeveel schade voor ons leefmilieu en onze natuur het resultaat kan zijn. Ik wil dat geen twee keer zien gebeuren.” Demir verhoogde zo de druk op de politiek verantwoordelijken. Het Agentschap voor Natuur en Bos staat paraat en verhoogt waakzaamheid voor brandgevaar door open vuren.”

Dat optreden van de ordediensten kwam er vrij snel, rond de middag. De feestvierders die zich hadden verzameld voor een illegale rave op het militair domein Groot Schietveld, op de grens tussen Brecht en Wuustwezel, in de Antwerpse Kempen, werden door de politie van het terrein verwijderd. Ongeveer 10 mensen zijn opgepakt. Ook in Oud-Heverlee werd een illegaal feest stilgelegd in een tunnel onder de E40.

Sint-Truiden

Het militair domein te Brustem werd deze keer niet gekozen als rave-place-to-be. Maar de militaire diensten hadden strikte orders gekregen om de zaak goed op te volgen en de toegangswegen af te sluiten. Wat dan weer wrevel veroorzaakte bij enkele landbouwers die zo hun veld niet op konden.