Een 36-jarige Hasselaar is maandag veroordeeld tot 20 maanden cel na het stelen van honderden postpakketten bij PostNL in Sint-Truiden. Hij kreeg er eerder zijn ontslag, maar hield de sleutels bij. Met een mededader uit Sint-Truiden maakte de man voor 25.000 euro  buit.

Tussen 14 november en 20 december vorig jaar sloegen de twee er gedurende zes opeenvolgende weekends toe. . De Hasselaar was bij PostNL een tijdje werkzaam bij PostNL. Toen hij zijn ontslag kreeg, “vergat” de man de sleutels af te geven. Op 20 december kon de politie de Hasselaar op heterdaad betrappen. Hij was in het gezelschap van een 51-jarige Truienaar. De daders bekenden dat ze aan de diefstallen.

Een strafblad van hier tot in Tokyo
Thuis vonden de speurders nog heel wat gestolen spullen terug. De twee zijn geen onbekenden voor het gerecht. De Hasselaar heeft al vijf veroordelingen op zijn strafblad staan.  Het strafregister van de Truienaar telt liefst 26 veroordelingen voor allerhande feiten.

Gezien zijn zeer uitgebreid strafblad kreeg de Truienaar  twee jaar cel, een zwaardere straf dan de Hasselaar die tot 20 maanden cel veroordeeld werd. Respectievelijk moeten ze een boete van 1.600 en 800 euro betalen. De rechter verklaarde de gestolen goederen verbeurd. Aan PostNL Pakketten België zijn ze een provisioneel bedrag van 250 euro verschuldigd.