Geniet van de nostalgische sferen in de Truiense winkelstraten en koop je kerstcadeaus Loyaal lokaal. Tijdens deze shopweekends en koopavonden voorziet Shop & The City tal van leuke straatanimaties. Spot jij onze mascottes, verschillende kerstelfjes of wie weet…. Wij zijn alvast benieuwd!

Zondag 12 dec. 2021: Winkels open van 14u-18u
Zondag 19 dec. 2021: Winkels open van 14u-18u
Donderdag 23 dec. 2021: Winkels open tot 21u
Zondag 9 jan. 2021: Winkels open van 14u-18u

Het Warmste Geschenk

843 gezinnen moeten noodgedwongen tijdens de feestdagen aanschuiven bij de voedselbanken. De Stad Sint-Truiden en Shop & The City slaan de handen in elkaar om hen tijdens de kerstperiode iets extra te gunnen. Koop een kerstbal bij de lokale Truiense handelaars, gooi hem in Het Warmste Geschenk en steun zo Sint-Vincentius en Team Hope. Met de opbrengst van Het Wamste geschenk zullen Shop & The City cadeaucheques aangekocht worden. Met deze bonnen kunnen de gezinnen zowel terecht bij onze lokale horeca als handelaars die de cadeaucheques accepteren. Zo kunnen we toch allemaal genieten van een nostalgische kerstperiode.

De aankoop van een kerstbal kost 5 euro en zijn verkrijgbaar bij de Truiense Handel en Het Warmste Geschenk vind je aan de grote kerstboom op de Grote Markt.

A. Verelst Development schaatsbaan

Kom jij je energie de vrije loop laten op onze grote schaatsbaan op de Groenmarkt? Een schaatsbeurt incl. schaatsverhuur kost 7 euro. Een schaatsbeurt zonder schaatsverhuur kost 5 euro.

Openingsuren
11 december tot en met 20 december
ma, di, do & vr: 16u-21u (vrijdag tot 22u)
woe: 12u-21u
za: 10u-22u
zo: 12u-22u

21 december tot en met 9 januari
ma, di, woe, do & vrij: 12u-21u (vrijdag tot 22u) za: 10u-22u
zo: 12u-22u

Coronamaatregelen
– De organisatie voorziet handgel
– Er wordt gewerkt met een in- en uitgang
– Mondmasker + handschoenen is verplicht
– Er mogen maximum 150 personen tegelijk op de schaatsbaan

raadpleeg hier het volledige reglement.

Kerstelfenzoektocht

Er heerst een groot probleem! De kerstster op de Grote Markt van Sint-Truiden  blinkt niet. Kerstelf kluns wilt samen met de kindjes opzoek gaan naar het magische woord om de kerstster te laten branden. Gaan jullie door de stad opzoek naar de elfjes die verstopt zijn in de etalage?

Start de zoektocht op de Groenmarkt aan de schaatsverhuur. Hier krijg je voor 2,5 euro per kind een kerstelfenmuts, verdere instructies en een zuurstok. Wanneer je het woord gevonden hebt, eindig je terug op de Groenmarkt. Vertel het magische woord aan onze medewerkers en ontvang een bon voor een heerlijke chocomelk aangeboden door Twenty Two Coffee.

De elfenzoektocht is mogelijk op dezelfde momenten als de openingsuren van de schaatsbaan.