Sommige mensen vragen zich af wat er scheelt in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Wel, we kunnen die critici met een gerust geweten melden: niks.

Sint-Truiden ligt in het centrum van de coronaheisa. Hier sterven de meeste mensen, blijkbaar. Maar dat heeft hoegenaamd niks te maken met de plek waar ze sterven: het Sint-Trudo Ziekenhuis. Maar wel heel veel met de Truienaren zelf. Van Miet Driesen, informatiemanager van het RZST kregen we de volgende boodschap:

“Ondertussen kunnen we nog meer informatie geven over de achtergrond van de overleden patiënten in Sint-Trudo Ziekenhuis tot dusver. De gemiddelde leeftijd van deze twintig personen ligt op 83 jaar. We stellen daarnaast ook vast dat het overgrote merendeel van deze patiënten een medische voorgeschiedenis had en zestig procent was zelfs medisch zwaar belast.”

Hopelijk beginnen de “foolish few”, de onnozelaars, profiteurs en fuck-the-world idioten ook eens na te denken en de richtlijnen te volgen, want zij zorgen ervoor dat de controles scherper worden en de boetes in de toekomst zullen vermenigvuldigen. Maar vooral  brengen ze het leven van hun medeburgers in gevaar, en dan nemen sommigen al het woord ‘oorlogsmisdadigers’ in de mond. Niet ten onrechte.