Vorig jaar schafte het Truiens stadsbestuur de grote lenteschoonmaak af. Een besparing op de kap van de modale Truienaar, vindt de PVDA en schoot in actie.

Veel inwoners in onze stad beschikken niet over een aanhangwagen of een bestelwagen. Vooral gezinnen met een kleine wagen of zonder auto zijn dus de dupe. Voor hen is het een heel gedoe om hun grofvuil in het containerpark te krijgen. Wat trouwens met oudere mensen of Truienaars die minder goed te been zijn? De stad laat hen in de steek. Deze platte besparing wordt vermomd als een milieumaatregel. Dat houdt echter weinig steek, want een schoonmaakploeg die in één ronde al het grofvuil van de stad ophaalt, is klimaatvriendelijker dan wanneer elke Truienaar zelf van en naar het containerpark moet rijden.

De PVDA eist dat het stadsbestuur de grote lenteschoonmaak opnieuw invoert. Om te tonen dat een jaarlijkse grote lenteschoonmaak niet te veel gevraagd is, zal PVDA Sint-Truiden op 27 maart zelf het grofvuil van de Truienaar komen ophalen om dit naar het containerpark te brengen.

De PVDA’ers hingen dan maar de aanhangwagen achter hun auto en gingen het grofvuil ophalen bij die mensen die hun troep niet naar het containerpark konden brengen, ook al was het gratis. Trouwens, wat heb je aan “gratis” als je er niet bij kan!