Onze federale regering vergaderde deze namiddag digitaal. Wie hoopte op  beslissingen kwam beschoren uit, zeker diegenen die versoepelingen verwachtten.

Zeker met de heropening van de scholen volgende maandag en de nog steeds veel te hoge cijfers kan er van versoepeling geen sprake zijn.

Wat werd er aangepast?
Werd er dan helemaal niets beslist in het Overlegcomité? Toch wel, want er werden enkele onduidelijkheden rechtgezet en verschillen weggewerkt tussen het Ministerieel Besluit en de FAQ van het Crisiscentrum. De rode draad: het geldende Ministerieel Besluit blijft van kracht en wordt niet aangepast.

Wat wel aangepast werd:
* Het afhalen van vooraf bestelde goederen moet altijd aan de deur van de winkel of het winkelcentrum gebeuren. Ook als de winkel in kwestie geen buitendeur heeft, mag je het winkelcentrum niet binnen en moet het afhalen op de parking gebeuren.
* Dierenhotels mogen voortaan in alle omstandigheden dieren opvangen, terwijl eerder gezegd was dat het enkel in dringende gevallen mocht.
* Ook podologen mogen nu enkel medische voetverzorging aanbieden, net zoals de pedicures.
* Voor badkamer- en keukenwinkels die ook doe-het-zelfzaken zijn, werden de regels voor toonzalen aangepast om oneerlijke concurrentie te vermijden.

Wat niet aangepast werd:
* Huisbezoeken voor wie een woning wil huren of kopen blijven verboden.
* Hondenkapsalons moeten dicht blijven.