Ondanks stevig verweer van de eersteprovincialer KVV Zepperen-Brustem de duimen moeten leggen met 1-4 tegen STVV. Al bij al toch nog een behoorlijke uitslag van de amateurs tegen de profs.

stvv1-7De Kanaries domineerden de partij, niet meer dan logisch. Maar doelkansen creëren bleek geen sinecure tegen de goed georganiseerde thuisploeg. We noteerden enkel een gevaarlijke vrijschop van Brüls, gepareerd door Hoebrechts, en een misser van Durkin. De 0-1 kwam tot stand iets na het halfuur na een overtreding in de grote rechthoek van Christiaens op Mboyo, die zelf de terecht toegekende penalty omzette. Vier minuten later verdubbelde Van Dessel de Truiense voorsprong. Het begin van een afstraffing? Want er stonden toen nog bijna 60 minuten voetbal op de agenda.

Aan de rust wijzigde de STVV-coach naar aloude traditie zijn hele ploeg. We zagen Mathias, zoon van teammanager Peter Delorge, en Max Caufriez op de perfecte Zepperse grasmat komen, voor de laatste was het zijn eerste optreden na de ruzie die hij kreeg met zijn grasmaaier.

Onder impuls van kapitein Steve De Ridder draaide STVV nu de gashendel open. Op de linkerkant creëerde Matsubara constant gevaar maar vond zelden een aanspeelpunt. Zepperen-Brustem hield dus stand en kroop zowaar dichterbij, toen Christiaens een vrijschop van Lowies knap binnenkopte. Zou zich in Zepperen een mirakel voordoen? Neen, een knappe soloactie van Filippov in minuut 67 plaatste de 400 toeschouwers weer stevig met beide voeten op de grond. Steuckers, met een fraaie lob, vergrootte tien minuten voor tijd de marge en legde de eindstand vast: 1-4.

Besluit: een best genietbare pot voetbal ondanks Afrikaanse temperaturen. Maar daar zal de man achter de tapkraan minder problemen mee gehad hebben.

ZEPPEREN-BRUSTEM VV: Hoebrechts, Manshoven, Wijnrocx, Christiaens, Deferm, Lowies, Janssens, Verjans, Buyens, Roeffaers, Ibricic. Invallers: Groven, Verbiest, Lannoo, Lenaers, Abbas, Nyns, Claes.

STVV eerste helft: Steppe – Janssens, Buatu, Lavalée, Cacace – Konate, Durkin – Van Dessel, Brüls, Ito – Mboyo.  Tweede helft: Steppe – Caufriez, Teixeira, Mindombe, Matsubara – De Ridder, Delorge – Vanwesemael, Filippov, Steuckers – Balongo.