Sint-Trudo Ziekenhuis volgt maximaal de federale richtlijnen op om patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen. Het bezoekverbod blijft onverkort van kracht. Dringende of noodzakelijke consultaties, onderzoeken of ingrepen blijven mogelijk in Sint-Trudo Ziekenhuis. Kom je binnenkort langs voor een dringende of noodzakelijke consultatie, onderzoek of ingreep? Dan vragen we met aandrang de onderstaande richtlijnen grondig door te nemen.

We vragen je om stipt toe te komen, niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg (10 à 15 minuten vooraf is meer dan voldoende).
Dit om een lange wachttijd te vermijden in de wachtzaal.
Zo kunnen we er in deze coronatijden samen voor zorgen dat je bezoek aan het ziekenhuis efficiënt en veilig verloopt en we binnen het ziekenhuis de social distancing regels respecteren.

Ben je toch wat vroeger? Geen probleem, maar dan vragen we je graag om in de wagen of buiten het ziekenhuis te wachten tot het tijd is om je aan te melden in het ziekenhuis. Ook als je buiten wacht, respecteer je de social distancing regels.

Kom bij voorkeur alleen. Dit ook om het aantal mensen die in het ziekenhuis aanwezig zijn te beperken, zodat iedereen voldoende afstand kan houden van mekaar.
Begeleiding door één persoon is wel toegestaan indien dit medisch of fysiek noodzakelijk is.

Brengt iemand je naar het ziekenhuis voor een (dag)hospitalisatie? Dan vragen we dat deze persoon je enkel begeleidt tot in het ziekenhuis en daarna opnieuw huiswaarts keert.

Belangrijke maatregelen:
– Van zodra je in het ziekenhuis aankomt, vragen we je om je handen te ontsmetten en een mondmasker aan te doen.  Wij bieden hiervoor het nodige materiaal aan. Vraag ernaar!
– Het blijft ontzettend belangrijk om voldoende afstand te houden (2 meter) van andere ziekenhuisbezoekers. Doe dit maximaal!

Zit je met vragen?
Heb je ziektesymptomen die gerelateerd worden aan Covid-19 of het coronavirus? Contacteer dan je huisarts telefonisch, volg zijn/haar advies strikt op. Ben je niet ziek, maar heb je algemene vragen over Covid-19? Bel dan gratis naar 0800 14 689 of kijk op www.info-coronavirus.be.

Heb je andere vragen gerelateerd aan een bezoek aan het ziekenhuis?
Bel ons gerust op het nummer 011 69 91 11. Wij proberen je zo goed en zo snel als mogelijk verder te helpen. Je kan nog steeds bij ons terecht voor dringende medische hulp!