“Meer dan 20 hondenpoepzakjes verstopte deze riool. En het is schering en inslag. Dat plastic verdwijnt niet he!” Schepen Jelle Engelbosch (NV-A) wijst met de vinger naar de hondeneigenaars die hun poepzakjes in de rioolroosters dumpen in plaats van in de vuilbakken.
210208-poep2

“Neem toch potverdorie uw afval mee naar huis of drop het in de vuilnisbak die daar ongeveer 50m verder staat”, raadt hij deze hondenbezitters aan! Want op vele plaatsen slibt de riolering op deze manier dicht. Hun gedrag is even verfoeilijk als dat van diegenen die geen hondenpoepzakjes bij hebben.

210208-poep-2Maar er zijn er nog veel die er geen bij hebben. Een inwoner van de Windmolenstraat in Brustem is het kotsbeu! “Aan al de hondeneigenaren die in de Windmolenstraat komen wandelen met hun trouwe viervoeters, ik begrijp dat het leuk is om door onze prachtige rustige straat te wandelen en dat het kan gebeuren dat jullie hond zijn behoefte moet doen en daar is niks mis mee! Maar ik vind het wel niet zo fijn dat jullie het laten liggen voor mijn deur of het gooien in het straatje naast mijn huis! Gelieve dit in het vervolg in een zakje te doen en mee te nemen er staan namelijk bij heel wat bewoners in de straat camera’s net zoals bij ons, dus u gaat op een keer op beeld staan”, waarschuwt hij de hondenliefhebbers die het niet zo nauw nemen met net hondenpoepreglement.