Terwijl het buiten berekoud is, zit ik gezellig warm voor mijn pc -sommigen zouden zeggen achter mijn PC- maar ik zit er dus voor om deze column te schrijven. Binnenkort zal de lente er wel aankomen, maar voor het ogenblik is het dus bibberen en beven bij ongekende mintemperaturen. Soon is het Engelse woord voor binnenkort, maar wat doet dit woord in koeien van letters op onze Groenmarkt? Je kan er niet naast kijken, zelfs nog groter dan Vanmechelen zijn kieken, en dan bedoel ik niet de Raf Vanmechelen van de Roasties, maar de Koen Vanmechelen van Cosmowing. Wel vreemd eigenlijk dat die twee dezelfde passie hebben.

Het ‘mega-Soon’ doek blijkt een aankondiging te zijn van wat Amaury Verelst van plan is te doen met het oude Unic-Cash-Blokker gebouw op de Groenmarkt. Het mooiste plein van Vlaanderen zal binnenkort het Walhalla voor de Foodies onder ons worden. Met het ene vernieuwend concept naast het andere met eveneens klinkende namen die onze woordenschat serieus uitbreiden. Brunchèrobar, Tabaresto, en wat ze nog allemaal gaan uitvinden om toch maar origineel uit de hoek te komen. En daar zal Amaury dus zijn eigen food concept neerplanten. Binnenkort… als we het spandoek mogen geloven.

Het lijkt er op dat de jonge projectontwikkelaar zijn stempel op Sint-Truiden wil drukken. Sinds hij verlost is van de jonge Gielen is hij precies niet meer te stoppen. Nu heeft hij ook nog voor een prijsje de benzine-hamburger ruïne op het Ridders de Menten de Horneplein, van de stad kunnen kopen. Volgens Jelle Engelbosch zal deze kankerplek binnenkort omgetoverd worden tot een modern wooncomplex. Binnenkort…. als we Jelle mogen geloven. Maar als je weet dat Verelst zijn woonprojecten niet altijd het voorziene tijdsschema volgen. Kijk maar naar George.2, de appartementen achter de Gorsemweg, die reeds vorig jaar oktober moesten klaar zijn, en waar nu de ruwbouw zelfs nog niet af is. Als je weet dat op de Groenmarkt de werken gepland zijn in het voorjaar 2022. Ja, dan is soon niet altijd binnenkort, en integendeel voor ruime interpretatie vatbaar.

Met vriendelijke groet

Het Truierke

soon