In een pakkend filmpje moedigen Rode Duivel Simon Mignolet, wereldkampioen turnen Nina Derwael en profwielrenner Tim Wellens de Truienaars aan met woorden van moed, troost en kracht.

Deken Wim Ceunen van Sint-Truiden: ‘Wij hadden het idee om een filmpje te maken met trompettist Francis Massure die op de abdijtoren van Sint-Truiden ‘We zullen doorgaan’ speelt voor de Truienaren. In dit filmpje hoor je ook de stemmen van deze bekende sporters die de Truienaren een hart onder de riem steken. Sint-Truiden is hard getroffen door de epidemie. Via sociale media willen we de Truienaars bemoedigen. Zondag zenden we daarom om 11u. via de Facebookpagina van de Trudofederatie een zegengebed uit en het lied Ave Maria gebracht door zanger Christophe Elen onder begeleiding van organist Noël Reynders.’

Volgende week worden nog filmpjes gelanceerd met bekende Truienaren zoals burgemeester Veerle Heeren, sportjournalist Stef Wijnants, gouden schoen Lon Polleunis, actrice Kathleen Smolders en vertegenwoordigers van verschillende gemeenschappen uit Sint-Truiden. De filmpjes kwamen tot stad door een samenwerking tussen de Trudofederatie en de stad Sint-Truiden.