Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!

Algemeen

Wie op avontuur wil in eigen land kan nog tot eind september meedoen aan de zomerzoektochten in Sint-Truiden. De zomerzoektochten zijn een initiatief van Gezinssport Vlaanderen en vinden elk jaar plaats in een andere gemeente. Er zijn verschillende zoektochten die de deelnemers al wandelend of fietsend langs mooie plekjes en bezienswaardigheden leiden.

Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen. Nog tot 30 september kan je dat via de zomerzoektochten in Sint-Truiden. Elke dag kan je naar hartenlust wandelen, fietsen en geocaching langs een mooie uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen en daarbij zijn ook prijzen te winnen. Goed gezocht? Dan maak je kans op één van de mooie prijzen.

De deelnemers kunnen kiezen uit vier zoektochtformules: een wandelzoektocht van 3 km, een kinderzoektocht van 3 km, een fietszoektocht van 30 km en geocaching. Geocaching is een soort van moderne schattenjacht met behulp van je smartphone of een gps-toestel. Elk deelnamepakket bevat ook een gratis trudopas om onderweg de Truiense monumenten te bezoeken.

“Door de coronacrisis brengen we meer vrije tijd door in eigen land. Dat wil zeggen dat we als stad een ruim en veelzijdig aanbod van activiteiten willen voorzien die op een veilige manier kunnen beleefd worden. De zomerzoektochten passen perfect binnen dat aanbod,” aldus schepen van Toerisme Johan Mas.

“Het is niet alleen een leuke manier om onze stad te ontdekken voor bezoekers, ook de Truienaren zelf ontdekken vast en zeker nog leuke plekjes en weetjes over hun stad”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

Praktische info
Deelnemen kan elke dag tot en met woensdag 30 september. Het vertrek is aan Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt (openingsuren: ma-za: 9u-17u, zo: 10u-17u).
De zomerzoektocht ‘Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!’ is een initiatief van Gezinssport Vlaanderen in samenwerking met de stad Sint-Truiden. Met de steun van de Gezinsbond, Gezinsvakantie-Familiatours, Baloise, Vayamundo en Sport Vlaanderen.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
“Schurreve” onder water

Een lek in de waterleiding aan de kerk heeft zaterdagavond omstreeks 19.30 uur voor het centrum van Schurhoven te Sint-Truiden onder water gezet In een mum van tijd stond de hele straat blank. De bewoners waren er niet gerust in en belden de brandweer omdat de kans groot was dat …

Algemeen
2
Zijn we er eindelijk vanaf, van dat gegoochel met uurwerken?

De wet van 28 april 1892 (met ingang van 1 mei 1892) bepaalde de GMT  als wettelijke tijd in België. Voordien was de tijd minder belangrijk, men werkte van als het licht werd tot het donker werd, dat was in de zomer al wat langer dan in de winter. So …

Algemeen
Eerste zege van het jaar voor Tim Wellens

Het was een kwakkeljaar voor de Truiense Monegask, Tim Wellens. Ziekte, een valpartij, corona en het seizoen was naar de vaantjes. Maar in de herfst was er dan toch licht in de duisternis. Tim Wellens heeft er lang op moeten wachten, maar zijn eerste overwinning van het seizoen is er …