Een strafschop voor team COVID. De kapitein, met het nummer 19 op de rug, neemt zijn verantwoordelijkheid en legt de bal op de stip. Hij neemt diep adem, hoest en schiet.. GERED! Fantastische save door het Sint-Trudo ziekenhuis, de keeper van dienst!

Dat dit jaar een druk jaar was voor de zorgsector is hét understatement van 2020. De globale COVID-19 pandemie eist zijn tol bij het verplegend personeel en dokters. Zo ook bij het Sint-Trudo Ziekenhuis. Dagelijks vechten zij, als onze laatste verdedigende linie, om levens te redden. Net zoals onze keepers zijn zij te vaak de redders in nood.

Citaat van Sint-Trudo Ziekenhuis: 
“Ook de mensen kunnen van thuis hun steentje bijdragen in de strijd tegen het virus. Ze helpen ons, maar zeker zichzelf én hun geliefden het meeste door vol te houden, aldus de regels te blijven volgen. Indien er zich toch klachten voordoen, of zelfs als je je gewoon zorgen maakt, contacteer een huisarts of zoek hulp in het ziekenhuis. We weten ondertussen heel erg goed hoe we het best te werk gaan. Covid en niet-Covid zijn twee veilig gescheiden werelden in het ziekenhuis.”

Het minste wat wij als club kunnen doen is hen een hart onder de riem steken in de vorm van een ingekaderde keeperstrui. Gesigneerd door onze drie keepers: Kenny Steppe, Daniël Schmidt en Wim Vanmarsenille.

Bedankt, Sint-Trudo Ziekenhuis, voor jullie fantastische werk. Blijf levens redden!

Met dank aan STVFV voor tekst en foto