Het matcheinde gisterenavond op Stayen mag je wel tumultueus noemen. Neen, geen Beerschot of Standard esbattementen, maar supporters maakten wel verbaal duidelijk het niet eens te zijn met trainers, staf en sommige spelers. Maar nuchtere Haspengouwers kennende, het bleef bij stoer verbaal protest tegen de gang van zaken.

Uiteraard spelen de slechte prestaties mee, spelen de frustraties van supporters mee die naast hun al niet goedkoop abonnement nog een bijkomende uitgave hebben om hun STVV te zien voetballen op tv, en laaien de discussies hoog op over het lamentabele transferbeleid van de Japanse bazen, die, terwijl iedereen overtuigd is dat versterking in alle compartimenten nodig is, blijven zweren bij het principe dat ze al jaren toepassen: veer verkopen en zo weinig mogelijk kopen en de centen van de supporters god weet waar te steken. En dat steekt, zeker als je ziet wat andere clubs presteren op het vlak van versterking. Bovendien groeit het onbegrip ten opzichte van Hollerbach die een verdediging die in Antwerpen zonder Pius een puike prestatie neerzette, toch weer te hertimmeren om Pius in de ploeg te krijgen. En ja, dan krijg je dit op je brood, Herr Hollerbach. “So sind wir in Sint-Truiden”.

CEO Tadeshi probeerde nog met een erg Japanse brief de gemoederen te bedaren, maar goot echter olie op het vuur van Stayen. Nog nooit hebben we de sfeer op Stayen zo grimmig geweten. Misschien is het toch hoogtijd om eens echt te luisteren naar de supporters, niet naar de schreeuwers, de spuwers en opgestoken middelvingers, want die horen niet thuis in het beleefd gesprek. En dan hebben we het niet alleen over de supporters want die hebben gelijk dat de excuses via Tadeshi en een braaf briefje als ruim onvoldoende in de de vuilzak te gooien.

We geven hier de brief van de STVV-baas, verder kan je de brieven van de supporters lezen. Nu nog wachten op een reactie van de Spionkop.