Opgepast op asfalt: hoe je huisdier beschermen tegen deze hitte

Algemeen

De zomerse temperaturen zijn nog even in ons land. Tijd voor terrasjes, pootjebaden en andere leuke (lees verkoelende) activiteiten. Maar onthoud, het is warm voor iedereen ook onze huisdieren. Hier dus enkele tips om samen met je huisdier van de zomer te genieten.

 • Opgepast voor wandelen op asfalt:
  De onderkant van hondenpootjes mag dan wel uit een dikke huid bestaan, toch lopen ze gevaar op verbranding. Asfalt kan bij dit weer heel heet worden. Ontwijk asfalt zoveel mogelijk en laat je hond er zeker niet te lang op staan.
 • Waag eens een plons:
  Jouw hond kan ook wel eens genieten van een lekkere plons. Ga eens met hem apporteren in de buurt van water of zorg voor stromend koel water waarin ze kunnen ravotten.
 • Drink, drink, drink:
  Water drinken is ook voor dieren geen overbodige luxe met dit weer. Zorg steeds voor vers water in de drinkbakjes. Zeker als je een paard of andere dieren hebt die in een weide staan is het een must om meerdere keren per dag drinkbakken na te kijken.
 • Ijsje iemand:
  Bij dit weer is het verleidelijk om je hond aan je ijsje te laten likken maar dit is heel slecht voor de dieren. Gelukkig bestaan er alternatieven en hebben sommige ijssalons speciale ijsjes voor honden.

 

Foto van Ijssalon Limone

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Zwaar vervoer gecontroleerd.

Op 11 september 2020 organiseerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken in samenwerking met de wegeninspecteurs ADR (vervoer van gevaarlijke goederen) van het Agentschap Wegen en Verkeer een controleactie op zwaar vervoer. Er werden verschillende vrachtauto’s gecontroleerd: 3 OI’s overschrijving maximale rijtijd en niet respecteren van de rusttijden …

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

%d bloggers liken dit: