De zomerse temperaturen zijn nog even in ons land. Tijd voor terrasjes, pootjebaden en andere leuke (lees verkoelende) activiteiten. Maar onthoud, het is warm voor iedereen ook onze huisdieren. Hier dus enkele tips om samen met je huisdier van de zomer te genieten.

 • Opgepast voor wandelen op asfalt:
  De onderkant van hondenpootjes mag dan wel uit een dikke huid bestaan, toch lopen ze gevaar op verbranding. Asfalt kan bij dit weer heel heet worden. Ontwijk asfalt zoveel mogelijk en laat je hond er zeker niet te lang op staan.
 • Waag eens een plons:
  Jouw hond kan ook wel eens genieten van een lekkere plons. Ga eens met hem apporteren in de buurt van water of zorg voor stromend koel water waarin ze kunnen ravotten.
 • Drink, drink, drink:
  Water drinken is ook voor dieren geen overbodige luxe met dit weer. Zorg steeds voor vers water in de drinkbakjes. Zeker als je een paard of andere dieren hebt die in een weide staan is het een must om meerdere keren per dag drinkbakken na te kijken.
 • Ijsje iemand:
  Bij dit weer is het verleidelijk om je hond aan je ijsje te laten likken maar dit is heel slecht voor de dieren. Gelukkig bestaan er alternatieven en hebben sommige ijssalons speciale ijsjes voor honden.

 

Foto van Ijssalon Limone