Opgepast op asfalt: hoe je huisdier beschermen tegen deze hitte

Algemeen

De zomerse temperaturen zijn nog even in ons land. Tijd voor terrasjes, pootjebaden en andere leuke (lees verkoelende) activiteiten. Maar onthoud, het is warm voor iedereen ook onze huisdieren. Hier dus enkele tips om samen met je huisdier van de zomer te genieten.

 • Opgepast voor wandelen op asfalt:
  De onderkant van hondenpootjes mag dan wel uit een dikke huid bestaan, toch lopen ze gevaar op verbranding. Asfalt kan bij dit weer heel heet worden. Ontwijk asfalt zoveel mogelijk en laat je hond er zeker niet te lang op staan.
 • Waag eens een plons:
  Jouw hond kan ook wel eens genieten van een lekkere plons. Ga eens met hem apporteren in de buurt van water of zorg voor stromend koel water waarin ze kunnen ravotten.
 • Drink, drink, drink:
  Water drinken is ook voor dieren geen overbodige luxe met dit weer. Zorg steeds voor vers water in de drinkbakjes. Zeker als je een paard of andere dieren hebt die in een weide staan is het een must om meerdere keren per dag drinkbakken na te kijken.
 • Ijsje iemand:
  Bij dit weer is het verleidelijk om je hond aan je ijsje te laten likken maar dit is heel slecht voor de dieren. Gelukkig bestaan er alternatieven en hebben sommige ijssalons speciale ijsjes voor honden.

 

Foto van Ijssalon Limone

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
BelOrta lanceert gloednieuwe Fred® peer op Belgische markt

Er beweegt wat op de perenmarkt. Nadat de appelmarkt quasi totaal vernieuwd werd door de clubrassen, is nu de perenmarkt aan de beurt. Vanaf deze week biedt BelOrta de gloednieuwe Fred® peer aan. Deze top-peer, de vrucht van meer dan 18(!) jaar testen en perfectioneren, onderscheidt zich door haar unieke …

Algemeen
Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto ‘Samen staan we sterker’ dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt. Het voorbij decennium …

Algemeen
Waterlek op de Langstraat in Wellen is nog steeds niet opgelost

In Wellen zitten meerdere straten zonder water of met zeer weinig druk. Het waterlek op de Langstraat waar de watergroep al van deze ochtend mee bezig is is spijtig genoeg nog steeds niet hersteld. Ondertussen is er een externe aannemer bijgehaald en is de weg volledig afgesloten. Er is een …

%d bloggers liken dit: