Deze avond staat STVV- OH Leuven op de kalender, nagenoeg een derby, en wat zeker is, in veel betere omstandigheden dan wat de ploegen tegenkwamen die gisterenavond de wei in moesten. Blijkbaar heeft in de Jupiler Pro League nog geen kat gehoord van veldverwarming. Van non-professionalisme gesproken!

Maar nu deze avond. Genk heeft ons gisteren geen plezier gedaan op de akker van Moeskroen: ze lieten alle punten ginder, zodat onderaan de klassering erg nauw blijft. Winnen zou dus best aangewezen zijn, maar gaat dat lukken? Met de grinta van de tweede helft tegen Club Brugge moet dat kunnen, maar daar mogen we ons niet blind op staren.

Met OHL komen er weer een heleboel (ex) Truienaars richting Stayen:

Truienaar Peter Willems is CEO van OH Leuven
Truienaar Peter Onkelinx is er senior manager operations
Marc Brys werd bij STVV onslagen als trainer na zijn vrijpartij met Genk
Issane Charai vergezelde Brys naar de exit
Bram Verbist, keeperstrainer idem dito
En dan hebben we nog een drietal spelers met een geel-blauw verleden: Pierre-Yves Ngawa
Casper De Norre
Sacha Kotysch

Maar dat zijn we al gewoon in het moderne voetbal: spelers en trainers die wisselen van ploeg zoals van onderbroek. Wat niet wegneemt dat er toch een geladen sfeertje op Stayen moet hangen, maar duidelijk minder dan als het stadion vol enthousiaste STVV-fans zou gezeten hebben.

Het wordt dus televisiekijken om 20.45 uur op je favoriete zender. Als je nog wakker bent, tegen 23.00 uur staan verslag en foto’s op uw favoriete nieuwssite, TruiensNieuws.be