“Maar als we goed blijven presteren, komen de resultaten vanzelf”, maakte Kevin Muscat zich sterk tijdens de persconferentie van vrijdag. STVV leverde echter een belabberde prestatie en het resultaat was navenant: nul punten

STVV kreeg de eerste helft voetballes van Cercle Brugge. Wie dacht, na de match tegen Antwerp, dat STVV gelanceerd zou zijn, zat rats verkeerd. Zelfs een in de hemel geprezen mirakelkind Lee was een schim van zichzelf. Wat zagen we: Lee, veel te hard, Lee, veel te kort, Lee, veel te ver. Dat STVV zichzelf vastzette met stereotiep voetbal, getelefoneerde verre ballen en een onzekere verdediging, dan kan je het resultaat van die eerste helft best voorstellen, zonder de match gezien te hebben.

Op minuut 9 was het an prijs. Debutant Marcellin ontweek de gebrekkige buitenspelval en scoorde. Maar de VAR dacht er anders over: er had ergens een veel te lang haartje op de arm van Marcellin de bal beroerd, en het groen-zwarte feest ging niet door, tot onbegrip van de neutrale toeschouwer.

Een kwartier later was het dan toch prijs: een verloren pas komt bij Hotic terecht en die vloert Steppe. Vijf minuten later was het weer prijs: Maee gaar nogal dom en vooral te driest tekeer in de rechthoek en Ugbo scoort de 2-0. Meer dan verdiend, tot een andere vaststelling kunnen we niet komen want tegenover de doelpunten van Cercle zette STVV niks neer in de zone van de waarheid. Integendeel: ze verzamelden kwistig gele kaarten. Matsubara, Colombato en Durkin hypothekeerden hun match met terecht geel, en dan werd Lee nog vergeten.

Een eerste helft dus om snel te vergeten als Truienaar. Het kon in de tweede helft enkel beter!

Maar niet dus. Cercle nam gas terug, controleerde de partij en loerde STVV uit Hiervan maakte Ugbo nog gebruik om in de 51ste minuut op de paal te knallen omdat Steppe de hoek goed klein maakte. Dan toch even sensatie in de 60ste minuut. Voor het eerst in een uur voetbal zette STVV een actie op, die naam waard, een vloeiende aanval en dito combinatie werd door Lee afgerond tegen de paal. Dus bleef STVV nog steeds zitten zonder één schot tussen de palen. Ito en Balongo brachten ook geen soelaas in de onmondige STVV-aanval. Het was integendeel Cercle Brugge dat zijn overwinning nog meer glans bij zette met de 3-0 van Vitinho in de 90ste minuut.

Het gaan nog moeilijke dagen worden in Sint-Truiden, om te beginnen al met de roemloze terugtocht uit Brugge. Volgende week tegen KV Mechelen gaat Muscat zeer zeker uit een ander vaatje moeten tappen. Misschien eens wat Chardonnay proberen?