STVV pikt puntje met elf tegen tien Panda’s

Algemeen

Zwakke match, geen hoogtepunten, weinig hartverwarmend voetbal: het gaat nog even duren voor alle zitjes op Stayen bezet zullen zijn, zelfs al behoort corona ooit tot het verleden.

Het was deze namiddag in de Oostkantons niet anders: een zoutloze match, weinig hartverwarmend voetbal, geen sensatie!
Musona schiet STVV meteen wakker met een pegel richting Steppe, maat Steppe geeft geen krimp. Eerste sensatie: Cools haalt de zeis boven, torpedeert Suzuki neer en krijgt verdiend geel van Put.
Na bijna een kwartier brengt N’Dri laag voor doel en Ngoy had maar voor het inleggen: 1-0, en meteen was STVV aangewezen op achtervolgen. Sensatie op de 25ste minuut; verdediger Heris krijgt rood voor het natrappen als een volleerde kungfuvechter op Colombatto en zet Eupen met 10 man op het veld.

Vanaf dan ondergaat Eupen het spel maar STVV geeft niet thuis in de zone van de waarheid: de Kanaries hebben wel balbezit maat brengen de Eupense goallie nooit in verlegenheid. STVV heeft dan wel een balbezit van 69 procent, maar een doelrijpe kans kwam er niet uit!

De tweede helft start met Durkin in de plaats van de gele Asamoa en dat lijkt te lonen. Colidio besluit hard op rechts en zorgt voor het eerste doelgevaar van de Kanaries. Dat de Kanaries op dat ogenblik 76 procent balbezit hebben is niet meer dan een cijfer voor de statistieken. De Truienaars spelen wel met inzet, dat kan je ze niet verwijten, maar voor enige sensatie kunnen ze niet zorgen. Tot dan het  h oogtepunt van ref Put in de 84ste minuut zorgt voor een punt voor STVV. Suzuki werkt zich in het strafschopgebied te pletter, iets te veel, te driest, maar ref Put ziet een strafschop en Suzuki bezorgt STVV vanop de stip één punt.

Weer geen zege voor Eupen, een gevleid punt voor STVV: er is nog werk aan de winkel voor het bestuur van de Kanaries. Met de interlandstop in het verschiet gaan ze toch eens uit de kast moeten komen met ernstige versterking. Of het wordt een jaar vol ergernis en frustratie voor de supporter. Want het weelderige gefluit van een kanarie lijkt momenteel meer op het getsjilp van een verzopen mus!

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Reveil, sfeer op de 4 kerkhoven van Nieuwerkerken op 1 november

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door ingetogen concerten te organiseren op de begraafplaatsen op 1 november. Nieuwerkerken organiseert Reveil onmiddellijk na de gebedswake van 15 uur zodat mensen aansluitend kunnen genieten (dus niet op het standaarduur).   Omwille van …

Algemeen
Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering. Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom …

Algemeen
1
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …