De combinatie van Anneleen Boehme (LABtrio), Simon Raman (Steiger) en Geert Hendrickx (Zandland) is voor velen niet vreemd. Voeg daar nog Sam Comerford (Thunderblender) aan toe en weet dat er de luisteraars iets heel speciaals te wachten zal staan.

210322-iskan2Met Yskan wil Geert een nieuwe richting inslaan na GIZMO, met wie hij een samenwerking heeft aangegaan met Chris Cheek en Ben Sluijs. Na een reeks concerten op de Belgische jazzpodia kwam hier een boeiende EP uit voort.

De muziek van Yskan kan omschreven worden als een basis van bouwstenen, waar vrij en exploratief mee wordt omgegaan. De composities hebben hun sterke karakter geërfd van de nummers van GIZMO en zijn een waar genoegen om naar te luisteren dankzij het constante, maar prachtige gevecht tussen de contrasten.

Op Jazz Middelheim 2019 werden ze voor het eerst live voorgesteld aan de wereld toen hun bassiste Anneleen Boehme host was op de Club Stage. In januari 2020 namen ze hun eerste album op in coproductie met Motives for Jazz. Het hele album werd opgenomen in de Academiezaal van Sint- Truiden. De prachtige akoestiek van de zaal draagt bij tot de sound van het album waardoor het een “live” gevoel krijgt. Nicolas Rombouts zorgde voor de opname en de mix. De release was oorspronkelijk gepland voor het voorjaar 2020 maar door de coronacrisis viel dit plan in het water. Gelukkig krijgen ze een herkansing en is de release nu voorzien op 6 april 2021, gepaard met een livestream release concert in de zaal waar het album werd opgenomen, de Academiezaal.

ARTIEST: Yskan
ALBUM: Yskan
LABEL: in eigen beheer
CATALOGUS NR.: GHM01
In coproductie met Motives For Jazz
RELEASEDATUM: 6 april 2021

ALBUM INFO:
Sam Comerford: tenorsaxofoon, bassaxofoon, klarinet
Geert Hendrickx: gitaar, baritongitaar
Anneleen Boehme: contrabas
Simon Raman: drum

Alle composities door Geert Hendrickx
Opgenomen door Nicolas Rombouts in De Academiezaal, Sint-Truiden
Gemixt door Nicolas Rombouts in Studio Caporal
Gemasterd door Uwe Teichert in Elektropolis Artwork door Cecilia Valagussa
In coproductie met Motives for Jazz