Ondanks de aankondiging dat er tijdens het weekend en op maandag geen nieuws cijfers zouden komen van Sciensano, kwamen ze er toch, wat ons doen besluiten dat de informatiestop enkel geldt voor zondag en maandag. Er zijn de afgelopen 24 uur 11 nieuwe besmettingen gemeld in Limburg, iets minder dat vrijdag (14) en donderdag (19). In negen Limburgse gemeenten is de afgelopen twee weken geen enkele besmetting meer vastgesteld.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben nu al 6.535 mensen in onze provincie positief getest op Covid-19, al ligt het werkelijke aantal nog een pak hoger. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen het tweede deel van de week altijd wat hoger ligt, blijft het gemiddelde week na week dalen. In Kinrooi, Maaseik, Hechtel-Eksel, Zutendaal, Voeren, Herstappe, Nieuwerkerken, Alken en Tessenderlo heeft nu al minstens twee volle weken geen enkele inwoner nog positief getest, een teken dat het virus sterk aan kracht heeft ingeboet.

In heel België kwamen er de afgelopen 24 uur 74 nieuwe besmettingen bij, ruim vijftig minder dan de dag ervoor. Ook nationaal blijft de dalende trend dus overeind, ondanks de versoepelingen. Er waren de voorbije 24 uur ‘maar’ twee sterfgevallen, wat het totale aantal coronadoden op 9.697 brengt. Het gaat om twee overlijdens in Vlaamse ziekenhuizen.

Er werden vrijdag 20 nieuwe patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. 42 genezen mensen mochten weer naar huis. Er liggen nu nog 308 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen (-32). Vijftig van hen hebben intensieve zorgen nodig.