Apotheker Noël Wathion was tot september 2011 adjunct-directeur van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Na 25 jaar dienst ging hij op pensioen. Hij komt zondag 23 januari naar de Academiezaal voor de Nieuwjaarsshow van Haspengouwse Zondaggasten.
Geboren in Sint-Truiden, opgegroeid in Kerniel, nu woonachtig in Hasselt. Hij begon zijn loopbaan als apotheker in loondienst en eindigde die bij het EMA als hoofd van het team dat de coronavaccins moet goedkeuren.
Deze maandelijkse praatshow begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De inkom kost 11 euro (koffie en taart inbegrepen). Korting voor jongeren, groepen en UITpas voor kansengroepen. Info en reservatie: www.debogaard.be/show of aan de UIT-balie cultuurcentrum/bibliotheek of telefonisch 011/701.700.
De show volgt strikt de coronaregels: covid-save-ticket en mondmasker vereist, ruime zitplaatsen, gecontroleerde ventilatie.
“Een goede gezondheid gewenst” is het thema van deze boeiende en gezellige Nieuwjaarsshow. De tweede zondaggast is prof. dr. Michelle Plusquin (UHasselt). Zij combineert milieuonderzoek en geneeskunde en onderzoekt welke omgevingsfactoren, zoals luchtverontreiniging, een langdurige impact op de gezondheid hebben. Bij een Nieuwjaarsshow hoort swingende live-muziek. Daarvoor tekenen de Truiense pianist Conrad Nuyts en medestudenten van het Conservatorium Maastricht (zang, viool, hoorn, saxofoon).