Het zijn weer spannende tijden voor de kijkers van de één-serie “Thuis”. Vanavond wordt de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden. Zo’n seizoensfinale eindigt traditioneel met heel wat onbeantwoorde vragen, waar de kijker pas in september een antwoord op krijgt. Eén ding staat in elk geval vast: Truienaar Yves Caspar zal meeschrijven aan het 25ste seizoen van de populairste tv-reeks van Vlaanderen.

Yves is in Sint-Truiden vooral bekend van Theater De Roxy. Hij schreef zijn eerste aflevering van “Thuis” al een hele tijd geleden. “Er zit een half jaar tussen het schrijven en het moment van uitzending”, legt Yves uit. “Op dit ogenblik schrijven we de afleveringen die rond nieuwjaar zullen worden uitgezonden”. Yves Caspar schreef voor hij aan de slag ging bij “Thuis” vooral theaterstukken, die allemaal in De Roxy te zien waren. Zijn populairste stukken waren “Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf”, “Lijst Lenaerts”, “De Reünie” en “Bedankt Lieve Ouders”. “Schrijven voor televisie is iets heel anders”, legt Yves uit. “In het theater heb je vrij spel, terwijl een aflevering van “Thuis” moet voldoen aan een aantal richtlijnen. Zo is de timing erg belangrijk. Het verhaal van één aflevering moet verteld zijn in 23 minuten. En ik schrijf natuurlijk ook niet alleen. Er werken zo’n 15 mensen aan de verhalen van “Thuis”. Goede afspraken zijn dus heel belangrijk.”

Gemiddeld haalt “Thuis” 1,2 miljoen kijkers… Dat is 56 keer een vol Sportpaleis. “Ik geef toe dat ik best wat nerveus zal zijn wanneer de eerste aflevering die ik schreef zal worden uitgezonden. Maar ik ben terecht gekomen in een goed geoliede machine. Ik voel mij er intussen al helemaal…thuis ”

De eerste aflevering met dialogen van Yves Caspar wordt op 8 oktober uitgezonden op één.