Dit weekend is het zover! Dan gaat de kerst in Sint-Truiden officieel van start met een goede dosis Truiense nostalgie!

Door COVID werden de plannen helaas aangepast maar de middenstandsorganisatie Shop & the City zal samen met onze lokale handelaren, horeca en diensten, voor heel wat gezelligheid zorgen.

Wat kan je allemaal verwachten dit weekend:

 • Opening schaatsbaan!
  Wie over de Groenmarkt liep de afgelopen dagen zag medewerkers van Shop & the City en Wooddesign druk in de weer. Zij waren zich aan het haasten om de schaatsbaan op tijd klaar te krijgen. Vanaf  vandaag is de baan geopend en kan je op de schrikschoenen zorgen voor verrassende pirouettes of spectaculaire valpartijen!
 • Kerstelfenzoektocht
  Vanaf zaterdag 11 december kan je samen met je kinderen op zoek naar de kerstelfen in de Truiense winkelstraten. Voor 2,5 euro krijg je een elfenmuts, zuurstok en warme choco (aangeboden door Twenty Two Coffee!).
 • Solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk.’
  Net als vorig jaar kan je bij lokale handelaren kerstballen kopen. Deze kosten 5 euro per stuk. Je kan ze in een glazen kist aan de kerstboom op de Grote Markt gooien. Hoe meer kerstballen worden verzameld hoe meer geld er wordt ingezameld voor het goede doel!
 • Koopzondag 12 december!
  Van 13u tot 18u kan je zaterdag 12 december genieten van een koopzondag. Blijf zeker je Shop & the City kaart scannen en maak zo kans op verschillende prijzen.

Maan blijf het veilig houden voor u en voor de anderen en volg de richtlijnen van de overheid op: maskers, ontsmetten, inentingsbewijs, afstand… Wedden dat de handelaars en horeca uitbaters u dankbaar zijn.