Hoopgevend nieuws voor de sportsector na het Overlegcomité van vrijdag. Vanaf vrijdag 28 januari zijn er weer toeschouwers toegelaten bij sportwedstrijden, binnen én buiten. Eind vorige maand besliste het Overlegcomité nog om ook in openlucht, zoals bij voetbalwedstrijden en veldritten, geen toeschouwers meer toe te laten. Die maatregel wordt nu opnieuw van de tafel geveegd, al gelden er wel nog enkele beperkingen.

Op het Overlegcomité werd een akkoord gevonden over de coronabarometer. Die staat momenteel nog op code rood, maar dat betekent niet dat er geen versoepelingen komen. Naast de horeca- en de cultuursector krijgt ook de sportsector weer meer vrijheid. Bij de zaalsporten zullen er opnieuw 200 supporters toegelaten worden. Indien de zaalcapaciteit hoger is dan 200, mag 70 procent van die capaciteit in gebruik genomen worden. Zalen met een goede luchtkwaliteit, beter dan 900 bpm, mogen zelfs 100 procent gebruiken. Alle aanwezigen zullen wel een mondmasker moeten dragen en hun Covid Safe Ticket moeten voorleggen.

Voetbal met 70 procent
Ook in de buitenlucht mogen er weer sportwedstrijden met publiek doorgaan. Voetbalclubs mogen hun stadions vanaf 28 januari weer voor 70 procent vullen. Ook wie in een voetbalstadion binnen wil, zal wel nog steeds zijn Covid Safe Ticket moeten voorleggen en een mondmasker moeten dragen.
Ook bij veldritten zijn er weer toeschouwers toegelaten langs het parcours, alleen is het nog onduidelijk welke beperkingen daarbij nog gelden.
Voetbal Vlaanderen gaat ervan uit dat er voor publiek bij het amateurvoetbal helemaal geen beperkingen meer zijn vanaf 28 januari. Als dat het geval is dan zal het amateurvoetbal zoals gepland opnieuw opstarten vanaf volgend weekend. Morgenvroeg komt de crisiscel van het voetbal samen om een officiële beslissing te nemen.