In december hebben 4 enthousiastelingen 102 nestkastjes aangebracht in het domein van het Speelhof. Deze broedgelegenheden zullen vooral bevolkt worden door kool- en pimpelmezen, mogelijk ook door andere kleine zangvogels zoals boomkruipers en boomklevers.

Vandaag werden de laatste kastjes van een nummer voorzien en dit om in 2021 de bezett201230-ivo-breesch-300x225-4128248ing te registeren. Dan zullen steekproefsgewijs ook nestjongen geringd worden.

“Jammer genoeg constateerden we vanmorgen dat vandalen reeds hebben toegeslagen. Nestkastje nr. 100 hangt aan een oude hoogstam-appelboom binnen de loopweide voor honden.┬áJammer genoeg vonden we van een nestkastje, aangebracht langs het fietspad, enkel de rugplaat terug. De rest bleek met bruut geweld te zijn los gerukt en in de gracht gesmeten. Hier gebeurden al meer vandalenstreken o.a. enkele maanden geleden werd getracht de nabije picknicktafel in brand te steken”, aldus Ivo Breesch

Voor plaatsing en nummering waren ze in december gedurende 5 ochtenden actief en dat was soms bibberen in de vrieskou. Dat zou niet gelukt zijn zonder de nodige anti-vries van een gespecialiseerde firma uit Wilderen.

Met dank aan Ivo Breesch voor tekst en foto’.