Vijfde fotowedstrijd uit de startblokken

De coronacrisis maakte dat de vierde fotowedstrijd van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie nog niet kon afgesloten worden met een tentoonstelling en een prijsuitreiking. Die waren gepland voor begin mei, maar zullen nu in september plaatsvinden in de Zoutkist. Ondertussen mogen de fotografen zich opmaken voor de vijfde editie van deze fotowedstrijd.

Het nieuwe fruitseizoen kondigt zich aan: het is al volle bak bij de aardbeien, het andere zachtfruit zal snel volgen net als de kersen en ander steenfruit. Dit is het ogenblik voor fotografen, amateurs en niet-amateurs om op pad de gaan om het goud van Haspengouw met hun foto’s te vereeuwigen. De voorbije edities leverden puike plaatjes op, zowel bij het studiowerk als bij de buitenopnames.

“Het doel van deze wedstrijd is ons Haspengouws en Hagelands fruit – en hiermee tevens deze regio’s – in de vorm van mooie, esthetische foto’s te promoten. En dat moeten niet steeds foto’s uit een professioneel toestel zijn: de digitale fotografie heeft op dit ogenblik zelfs bijna iedereen in zijn of haar zak”, aldus maarschalk Luc Martens, de promotor van deze fotowedstrijd binnen de Keizerlijke Commanderie.

De wedstrijd is volledig kosteloos en staat open voor amateur- en professionele fotografen. De uiterste datum van inzending voor deze vijfde editie is 31 december 2020.

De vijf geldprijzen gaan naar de 2 beste foto’s van telkens twee afzonderlijke categorieën – buitenopnamen en studio-opnamen. Daarnaast is er nog een prijs van het publiek.

De foto’s worden onafhankelijk gejureerd door professionele juryleden.

De vijf prijzen worden het volgend jaar tijdens de geplande tentoonstelling in het voorjaar van 2021 uitgereikt.

Maar eerst nog even onze tentoonstelling promoten, die de vierde editie met vertraging moet afsluiten, van 6 tot 21 september 2020 in de Zoutkist aan de Tiensevest, het lokaal van de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden.

Het reglement van de vijfde fotowedstrijd vind je op de website van de Keizerlijke Commanderie of hier

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Geen “sirk” in Sint-Truiden, toch alleszins niet aan de Fabrieksstraat.

Het Franse circus, dat deze week aan de Fabrieksstraat in Sint-Truiden staat, moet haar groot spektakel toch afgelasten. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren laten weten. Het circus was er nochtans klaar voor om een coronaveilige voorstelling te geven. Maar wat voor de Bogaard en de Roxy geldt, geldt ook voor …

Algemeen
Mondmasker verplicht van 31 oktober tot en met 2 november 2020 op alle kerkhoven in Sint-Truiden.

   Wegens de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in het hele land, treft de overheid strengere maatregelen. De lokale besturen spelen eveneens een grote rol in het nemen van aanvullende preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het virus in te perken. Bij burgemeesterbesluit heeft het stadsbestuur dan ook …

Algemeen
Eerste exemplaar van “Geloven is een Werkwoord” is voor de bisschop

Deze week trokken Giel Stinckens en Jos Lacroix naar bisschop Patrick Hoogmartens om hem het eerste exemplaar van hun boek “Geloven is een Werkwoord” te overhandigen. Gedurende jaren schreef Giel Stinckens, pastor van OKRA Limburg, elke maand een bezinning warme de vergadering van het Dagelijks Bestuur van OKRA startte. “Dat …