De voetbalterreinen van JONG Sint-Truiden Vereniging op het domein Terbiest zitten al drie weken zonder licht. De trainingen moeten ‘s avonds systematisch vroeger beëindigd worden, omdat het donker wordt.

“Dat kan toch niet: het is de taak en de verantwoordelijkheid van schepen van Sport Jurgen Reniers om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen”, fulmineert Ludwig Vandenhove (sp.a) op Facebook.

Sportschepen Jurgen Reniers is in zijn gat gebeten. “Je schrijft dat we onze verenigingen niet meer ondersteunen, dat we geen middelen ter beschikking stellen”, antwoordt hij op de beschuldigingen van Vandenhove. “Even de feiten op een rij: 27 aug kreeg onze sportdienst een mail van de club over verlichting op Terbiest die stuk was, 3 sept had sportdienst al de goedkeuring op zak van onze financiële dienst en bezorgde ze een opdracht tot herstel aan exterm bedrijf. En op 15 september was alles gemaakt.”

Het verwijt dat de stad geen middelen in de verenigingen steekt weerlegt hij ook met klem! “Voor deze voetbalclub (voormalige jong STVV) deden we dit jaar al volgende uitgaven:

  • 14000 euro voor huur containers op Terbiest voor extra kleedruimte (sinds 2018 jaarlijks)
  • 57000 euro voor nieuwe ketel van hun site op Kortenbos
  • 15000 euro tussenkomst in verfraaiingswerken van hun lokalen Terbiest
  • 1000 euro voor de verlichting nu
  • 4500 euro voor nog te herstellen verwarming cafetaria
  • 6750 euro voor onderhoud grasvelden
  • 4485 euro werkingssubsidie (50% meer dan vorig jaar).

Globaal kom ik dit jaar op ongeveer 100.000 euro voor deze club. Wat mij betreft meer dan verantwoord voor een club met 470 leden die ook inzet op sporten voor mensen met beperking. En dan zeggen dat we niks doen? Je moet maar durven”, aldus schepen Jurgen Reniers (CD&V)