Aan het wachtbekken van Aalst/Gelinden te Sint-Truiden werd vandaag met verenigde krachten door de Vogelwerkgroep Fruitstreek een vogelheg aangeplant. 
Er werden maar liefst 210 struiken en boompjes aangeplant, waaronder een selectie van inlandse vogelkers, sleedoorn, meidoorn, hondsroos, kamperfoelie, gele kornoelje, liguster, kardinaalsmuts en gelderse roos.
Bij deze wil ik een aantal mensen hartelijk bedanken voor deze realisatie, waaronder Inge Nevelsteen van Regionaal Landschap Haspengouw Voeren, Francis Verheijden van Natuurpunt Aulenteer / Vogelwerkgroep Fruitstreek en De Wroeters die voor de aanplanting zorgden. Tevens een dikke merci aan James Mousseau van stad Sint-Truiden, Watering Sint-Truiden, Davy Huygen medewerker Natuur en Landschap, Annemie Verheyden, Josette Moria, Guy Peeters, André Gaens en alle meters en peters die voorbije zomer een plantje adopteerden.
Hopelijk kunnen we binnen enkele jaren samen genieten van een concertje van Beethoven, gebracht door de geelgorzen of andere akkervogeltjes.