Wil men niet in een crisissfeer belanden, dat zou er best gewonnen worden van Kortrijk. Dat moet ook Hollerbach gedacht hebben, en hij brengt ervaring in de ploeg met drie oudgedienden. Nog steeds geen nieuwe gezichten op Stayen. Het bestuur hult zich in stilzwijgen en dat zou ze wel eens zuur kunnen opbreken. En dat bleek ook na de match: STVV bleef zonder punten achter maar de supporters bleven achter met een hoop frustraties.

3-24De match is nauwelijks begonnen, of STVV kijkt al tegen een achterstand op. STVV holt al onmiddellijk achter de feiten aan. In de kluts belandt de bal via De Ridder in de voeten van Selemani. De Comorees twijfelt niet en schiet de bal proper in de verste hoek: na 30 seconden 0-1. Van een koude douche gesproken, die symbolisch ook uit de lucht viel. Wat later is het ei-zo-na 0-2.  De Kanaries komen goed weg op een fikse West-Vlaamse counter! Badamosi houdt een paar Kanaries aan de praat, schudt deze vervolgens af en lanceert ook nog eens Moreno. Buatu kan de snelle flankaanvaller niet inhalen en zo komt Moreno tot een poging op doel. Zijn schot vliegt voorlangs. De eerste Truiense poging komt van Mboyo na 10 minuten. Die ziet dat Ilic wat ver uit z’n doel staat. De ex-spits van Kortrijk probeert Ilic te verrassen, maar zijn idee gaat bij de uitvoering volledig de mist en vooral de lucht in. Van dan begint het antivoetbal van Kortrijk: talmen, balletje wegtrappen, fake kwetsuren. Het gevolglaat zich raden: de eerste helft zal 4 minuten langer duren, laar men haalt wel professioneel alle elan uit de Truiense ploeg: de supporters moedigen hun ploeg wel aan, maar zijn meer bezig met het tijd winnen van de Kerels.

Afgekeurd
7-7Op het kwartier vinden bij STVV de Japanners mekaar.  Matsubara dweilt de linkerflank af en ziet z’n maatje Hashioka aan de overkant lopen. Die neemt de bal in één keer op de slof, maar het is Ilic die de fout ingaat. Hij laat de inzet van Hashioka zomaar door de handen glippen. Maar … Het doelpunt wordt afgekeurd! Matsubara bevond zich in buitenspelpositie. Het gaat slechts om een voetje, maar ref Van Damme is onverbiddelijk en zet het scorebord weer op 0-1. Blijkbaar had de VAR wel de lijn gevonden die Standard bij gebrek eraan de winst opleverde.

Bijna 0-2
Hashioka is er op het halfuur ook weer! De rechtsback veert hoog op bij een Haspengouwse hoekschop, maar de verdediger kan het leer niet kadreren. Het is Kortrijk dat de 0-2 laat liggen. Selemani dribbelt in de 32ste minuut tot aan de achterlijn en pikt er op het juiste moment zijn aanvoerder uit voor doel. Die kraakt zijn schot waardoor het al bij al nog vrij makkelijk afgeblokt wordt. Toch een reuzegrote mogelijkheid voor de Kerels die rustig de baas blijven van een toch zwak STVV: de tweede helft moet en kan alleen maar beter.

Tweede helft
6-5Mboyo wil doen wat Selemani deed een uurtje geleden: vroeg scoren. Hij kopt een voorzet van Reitz achterwaarts richting het doel van Ilic, maar echt gevaarlijk is dat niet. De tweede helft is net bezig, en STVV geeft aan duidelijk andere intenties  te hebben. Twee minuten later opent Mboyo goed voor Matsubara die vanuit een scherpe hoek alleen voor Ilic komt, de Japanner trapt snoeihard in het zijnet. Een ervaren afwerker had hier meer mee kunnen doen.
Koita heeft in minuut 52 nog een verschroeiend afstandsschot in de benen, maar zijn vrije trap is te slap om Ilic te verontrusten. We hebben toch al een 3-tal mogelijkheden gezien voor de thuisploeg na rust
En het stopt niet. Minuut 68: als Mboyo de kansen laat liggen, dan weten ze bij STVV dat het moeilijk zal worden. Hij krijgt een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar mikt hoog over. En zeven minuten voor tijd is het weer Ilic die dwars ligt. De Kortrijk-doelman heeft zich na een zwakke eerste helft fenomenaal herpakt. Brüls duikt op in het strafschopgebied en zet voor richting Teixeira die ook nu weer op een heerlijke reflex van Ilic botst. Teixeira stond wel buitenspel.

Laatste minuut
STVV blijft drukken, en Kortrijk loert op de counter. In de 92ste vergeet Palaversa het af te maken maar dat is uitstel en in de allerlaatste minuut doet Gueye de boeken toe! Kortrijk neemt de volle buit mee op de bus. Invaller Gueye mag vanop zijn eigen helft vertrekken richting Schmidt en maakt het helemaal af: 0-2. Over en out!

1-67Kortrijk pakt de punten, STVV de kater. Al mogen we niet ontevreden zijn over de inzet van de spelers. Maar je moet ook de kwaliteiten hebben. Dus mogen we deze nederlaag gerust toeschrijven niet aan Hollerbach en zijn team maar aan een besluiteloze bestuursploeg die maar geen spelers vindt en een spits van 5 miljoen rebels laat ezelen. Jammer, want de supporters verdienen beter, veel beter! Je zou als Binkie voor minder in je pluimen krabben.