Volgende fase van de werken aan de Diestersteenweg

Algemeen

De wegenwerken voor het ziekenhuis komen in een volgende fase terecht.

Wat betekent dit concreet als je met de auto naar het ziekenhuis komt? (TIP: kijk ook even op het kaartje voor de aanduidingen.)

✔ Het ziekenhuis (binnen werfzone Diestersteenweg) is uitsluitend bereikbaar vanaf de Speelhoflaan. Vanuit de richting van het centrum of van de Rummenweg is het ziekenhuis met de auto enkel bereikbaar via de Parkstraat en de Sint-Jansstraat.

✔ De Kiss & Ride en parking voor mindervaliden van Sint-Trudo blijven wel bereikbaar vanaf het centrum en de Rummenweg.

✔ Vanaf het kruispunt voor het ziekenhuis met de Speelhoflaan is er wel nog doorgaand verkeer stadinwaarts en –uitwaarts mogelijk.

✔ Wanneer je de bezoekersparking verlaat, is er een aparte rijstrook aan de kant van het ziekenhuis voorzien. Dit verkeer moet voorrang verlenen vooraleer in te voegen. Meteen afslaan naar de Speelhoflaan is niet mogelijk. Verkeer staduitwaarts rijdt dan om via de Parkstraat en Sint-Jansstraat naar de Speelhoflaan.

✔ Voor voetgangers komen er geel gemarkeerde zebrapaden op het kruispunt voor extra zichtbaarheid. Twee van de drie zebrapaden schuiven op: het zebrapad op de Speelhoflaan verhuist net achter de bushalte, het zebrapad op de Diestersteenweg (zijde wachtpost) verhuist naar de toegang van de parking van het ziekenhuis. Het zebrapad zijde centrum blijft behouden.

✔ De verkeerslichten zijn al een tijdje verwijderd en dit blijft zo.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Gratis abonnement voor alle lagereschoolkinderen van Landen

Het zwembad dat Studio 100 bouwt op de grens van Landen en het Waalse Hannuit opent vermoedelijk toch nog dit jaar de deuren. De bouw van het nieuwe Plopsa-waterpark liep vertraging op door de coronacrisis, maar volgens burgemeester van Landen Gino Debroux (SP.A) is de opening voor de kerstvakantie haalbaar. …

Algemeen
1
Annick Moyaerts na 218 dagen eindelijk weer thuis

Een spankeltje hoop in bange dagen. Er bestaan nog mirakels. Annick Moyaerts uit Gingelom mocht vandaag na 218 dagen het Sint-Trudo ziekenhuis verlaten. De vrouw uit Gingelom heeft zeven maanden lang tegen het coronavirus gevochten. Ze was bijna verloren gegeven, de familie schatte haar kansen om te overleven klein in. …

Algemeen
Eet een boterham en voorkom een diefstal

Koop deze week een brood en ontdek dagverse tips om je woning te beveiligen op de broodzak. “Voorkom een woninginbraak “. Staat er op de broodzakken, samen met enkele tips! “Heb jij liever geen ongewenst bezoek in je huis? De dienst Preventie van de stad Sint-Truiden geeft je advies om …

%d bloggers liken dit: