Het Sint-Trudo Ziekenhuis gaat het enige tijd zonder dokter Woutyer Degraeve moeten stellen. Die is vertrokken voor een lange trip rond België.
“In ons ziekenhuis staat een multidisciplinair team klaar voor de behandeling van Parkinsonpatiënten. Het team bestaat uit revalidatie-artsen, kinesisten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en sociaal assistenten, onder leiding van revalidatie-arts dr. Johan Darcis”, lezen we op de FB- pagina vanhet RZH Sint-Trudo.
👌 Beweging en begeleiding staan centraal in het behandeltraject.
💪“We merken dat mensen met de ziekte van Parkinson zeer goed trainen en bewegen in een ziekenhuisomgeving die veilig aanvoelt. In de thuissituatie is het voor hen vaak een stuk moeilijker om die lijn door te trekken, omdat ze zich onzeker voelen: ze bewegen moeilijk en voelen zich bekeken.”, stelt dr. Darcis. “We juichen het project Stop Parkinson Walk van Ivo de Bisschop en onze collega dr. Wouter Degraeve dan ook enorm toe. Alles wat Parkinsonpatiënten kan helpen om de stap naar en in de maatschappij te blijven zetten, is cruciaal in het behandeltraject.”
💕 Heb je zelf de ziekte van Parkinson of wil je het initiatief graag steunen? Iedereen is welkom om mee te wandelen vanuit Maasmechelen op zaterdag 5 september.
🚶‍♂️ Trajecten van 2 tot 30 km.
👉 Vooraf inschrijven is verplicht vóór zondag 30 augustus.
Meer informatie en inschrijven via www.spwrotarymaasland.be.