Fruitteler Constant stamt af van de landbouwersfamilie Doucet van d’Eygen in Zepperen. Hij was al vroeg betrokken bij het Sint-Truidense Fruitteeltverbond, de Fruittelersvereniging in Zepperen en werd voorzitter van de Veiling Haspengouw tussen 1980 en 1988.

Hij werd ook voorzitter van de Hoge Tuinbouwraad in 1986 en (onder)voorzitter Fruit van het Verbond van Coöperatieve Tuinbouwveilingen. Hij ijverde als stichter en voorzitter vooral voor een keurmerk via de vzw. Centrapool. In de jaren ’70-’80 kende de fruitteelt immers een crisis, vooral door het wantrouwen van de kopers inzake de sorteringspraktijk. Het kwaliteitslabel met de voorlopige naam Centrapool, gefinancierd door de telers zelf, bracht hierin verbetering.

In de gouden jaren ‘80-’90 waren dan ook gouden jaren voor de fruittelers. Constant was verder nog bestuurder van de nationale vakgroep fruit en de centrale vakgroep tuinbouw, lid van de provinciale landbouwkamer, beheerder van de accounting van de Boerenbond-coöperatieven en commissaris van toezicht bij CERA Zepperen-Brustem. Voor zijn inzet kreeg Constant de titel van Eredeken emeritus van de arbeid. Hij was lid van een Sint-Truidense seniorenclub voor leidinggevende zakenlui. Zepperenaar Romain Bels (°Brustem 1928) volgde Constant Doucet op als voorzitter van de Veiling Haspengouw in 1988.