Zondagmorgen rond 5.20 uur is kok Mohamed – Moke – Karmaoui overleden. De 50-jarige Wellenaar verwierf bekendheid met zijn programma Koken met Moke op TVL, maar stond ook achter het fornuis in onder meer de Hasseltse Hotelschool en in zijn restaurant Ter Poorte in Wellen.

Mohammed, door iedereen aangesproken als Moke, was jarenlang het bekendste culinaire gezicht van Limburg. Ruim tien jaar kluisterde hij de Limburger aan de buis en achter het fornuis op TV Limburg. Hij startte zijn horeca-carrière met een frituur, waar Moke ook veel zelfgemaakte bereidingen verkocht. Vervolgens opende de kok in Wellen met Ter Poorte een restaurant met feestzaal. De goedlachse Moke verwierf daardoor een plek tussen de topchefs in Limburg en deelde zijn keukengeheimen in meerdere kookboeken.

Hij had, buiten zijn woon- en werkplaats in Wellen, ook nog andere banden met Haspengouw. Zo schreef hij, onder het voorzitterschap van toenmalig grootmaarschalk Willy-Paul Carlier, en onder impuls van wijlen eregrootmaatrschalk Ir. Clem Vanroye een 160 pagina’s tellend kookboek met 52 Haspengouwse fruit gerechten in samenwerking met de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden

De redactie van TruiensNieuws biedt de familie van Moke haar innige deelneming aan.