Als we de beelden bekijken van gisteren op het Theaterplein of Astridplein in Antwerpen waar mensen samen genieten van het mooie lentezonnetje, maar allen samenzitten en te weinig afstand houden, schrikt dit ons af. Het samenscholingsverbod wordt volle bak geschonden.

In Sint-Truiden hebben sommige supermarkten hun diensten beperkt door bijvoorbeeld geen personeel meer buiten te zetten om de karren proper te houden, maar laten dit doen door de klanten zelf.  Op zich begrijpbaar door de extra kost, maar gevaarlijk vanwege dat de producten voor ontsmetting die er liggen worden vastgepakt door iedereen, wat voor een nieuwe broeihaard kan zorgen.

Zo hebben er gisteren ook barbecuefeesten plaatsgevonden waarbij meer dan 5 personen aanwezig waren om Moederdag te vieren.

Vandaag gingen de bloemenwinkels terug open. De mensen liepen soms kris kras door elkaar om toch een mooie bloem te bemachtigen voor hun geliefde mama.

Deze onvoorzichtige mensen tonen geen respect voor de mensen die dag en nacht bezig zijn om de coronacrisis in te dijken. Het zal zeker gevolgen hebben.

In de stad Sint-Truiden is de veiligheid prioritair en moeten de regels zo goed mogelijk gevolgd worden wat betreft de maatregelen die opgelegd zijn door de Nationale Veiligheidsraad:

  • Beperk je contacten
  • Hou afstand
  • Was vaak je handen
  • Mondneusbescherming aanbevolen
  • Ziek! Blijf thuis

Vanaf vandaag bij ‘Moederdag’ mogen er 4 mensen thuis ontvangen worden, wel altijd dezelfde. Buiten mogen we afspreken met 2 verschillende personen die niet bij ons in huis wonen. 

Wij raden iedereen aan om zo goed mogelijk de voorschriften te respecteren en je verstand te gebruiken. Zorg goed voor jezelf en elkaar. De corona-crisis is nog niet gedaan!