Dat is de samenvatting van de eerste helft tussen Denemarken en de Belgen die al 45 minuten op achtervolgen zijn aangewezen.

De Denen zijn rapper, meer wakker, virieler, leper, spelen met meer inzet tegen een onherkenbare Belgische ploeg die in een ganse eerste helft geen kans bij mekaar speelde. Dat deden de Denen wel, na een paar minuten stonden de slaperige elf van ons land al tegen een 1-0 aan te kijken. En gedurende 45 minuten konden ze geen aanspraak maken op een gelijkmaker. Integendeel, de Denen woekerden met de kansen, maar, who cares, de gedoodverfde Europese kampioenen raakten geen bal en de al even gedoodverfde topschutter Lukaku zat in de achterzak van de Deense verdediging.

De 1-0 van de eerste helft, een flater van jewelste van Denayer (vanwaar kwam die ineens op het scheidsrechterblad?) was dan ook oververdiend. Misschien een geluk dat Martinez vijf vervangingen mag doen. Curieus of hij zijn goudhaantjes zo dadelijk zal laten opdraven. En of bij de rest de temesta eindelijk uitgewerkt gaat zijn.