Een appel is niet alleen sappig en krokant. Niet alleen meer de vaste waarde van jouw fruitmand. Een appel is ook een moment van geluk en van verbinding, met wie dicht bij je staat, en met jezelf. Een tijdsmaat ook, want vanaf nu nemen we regelmatig een appeltje de tijd voor elkaar. Hiermee wil Ferm niet alleen de appel promoten maar ook de kansen tot ontmoeting vergroten. Rond een appel in taart of koek verwerkt.

De druk druk drukke maatschappij drijft ons uit elkaar. Elk op z’n eilandje. Elk tussen zijn eigen muren zelfs. En toch zijn we maar een appeltje verwijderd van elkaar. Krak, de tanden erin, en effe bijbabbelen. In de keuken, aan de koffiemachine, aan de haag – dag buur! -, aan de schoolpoort. Een Appelbabbel zet de tijd een paar minuten stil. Stress uit, verbinding aan. Even rust in je hoofd, een sociale shot energie. Even weer beseffen wat er écht telt.
Vorig jaar riepen de vrouwen van Ferm een nieuwe feestdag in het leven. 6 februari = de nationale Appelbabbelbak. Ook dit jaar gingen weer met z’n allen bakken en babbelen. Samen maakten er iets fantastisch van.  Ware het niet de weermannen en -vrouwen die voor geen meter wilden meewerken en de ganse dag niet overgieten door een plensbui van ‘s morgens tot ‘s avonds. Ferm Zepperen had zijn Appelbabbelbak gepland op de troostplek die ze vorig jaar in het leven riepen in de voortuin van de pastorie Nog een geluk dat die pastorie er nog was, want ze namen de vlucht naar de pastoorswoning om hun gasten te ontvangen en te vergasten op een appel-in-een-gebak en een gezellig babbel!