In een spannende finale op de balk tijdens de Wereldbeker in Caïro, heeft de Truiense turnster Nina Derwael haar klasse getoond door de eerste plaats te veroveren. Na maanden van blessureleed is deze overwinning een belangrijke stap voor Derwael richting de Olympische Spelen. Haar clubgenote, de 16-jarige Erika Pinxten uit Hasselt, presteerde eveneens uitstekend en behaalde zilver.

De Hasseltse Pinxten, clubgenote van Nina,  liet een sterke prestatie zien met een foutloze oefening van 13.170 punten (moeilijkheidsgraad 5.2). Olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers Nina Derwael koos ook voor de balk om haar schouder te sparen. Na een vrijwel perfecte uitvoering werd haar prestatie beloond met een score van 13.630 (moeilijkheidsgraad 5.6), waarmee ze de overwinning veiligstelde. De overwinning is van cruciaal belang voor Derwael, die nog geen ticket heeft weten te bemachtigen voor de Olympische Spelen. Derwael moet nu dit resultaat zien te evenaren op twee van de drie komende wereldbekers in Cottbus, Bakoe en Doha. Als dat lukt mag ze naar de Olympische Spelen. Derwael en Pinxten beconcurreren elkaar want er kan maar één ticket per land worden gegeven. Als het via de wereldbeker niet lukt, bestaat er nog steeds de mogelijkheid om zich te kwalificeren via het Europees Kampioenschap in mei.

Nina Derwael én Sint-Truiden zijn trots op de prestatie van vandaag in Caïro, die haar dichter bij haar Olympische droom brengt.

 

Beeld © Gymnastiekfederatie Vlaanderen