Op donderdag 10 september om 22.11 uur kregen onze diensten een oproep in verband met een verdachte situatie op de Gorsemweg.

De melder had het vermoeden dat 3 personen ingebroken hadden in een gebouw. De melder had hen gezien toen ze met een draagtas over de omheining terug naar de openbare weg kropen. Vervolgens pakten ze een toevallige voorbijganger vast en bedreigden deze persoon. De melder kwam tussen, waarop de 3 verdachten vertrokken.
Wanneer de interventieploeg ter plaatse kwam, troffen ze de 3 verdachten aan. Een van de verdachten, een vrouw, stelde zich ten aanzien van de inspecteurs van politie zeer weerspannig op en begon opzettelijk te spuwen en te hoesten richting de collega’s.
De 3 personen werden gearresteerd op verdenking van inbraak, alsook voor bedreigingen, slagen en verwondingen en het overtreden van de coronamaatregelen.
Twee van de verdachten zullen zich via snelrecht voor de rechtbank dienen te verantwoorden. Het onderzoek wordt verdergezet.

Oude gebouwen Sint-Rita
Op donderdag 10 september 2020 controleerde een politiepatrouille op de vesten vier personen na verdachte handelingen. Op het moment dat de politiemensen de groep benaderde, namen twee personen de vlucht, maar zij konden snel gevat worden.
De vier mannen werden gearresteerd op verdenking van handel van verdovende middelen. Twee van de vier verdachten kwamen uit Nederland. Er werd heroïne, cocaïne, cannabis, cash geld en gsm’s, … in beslag genomen. Twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoekersrechter te Hasselt.
Het onderzoek wordt verdergezet.

Dieven pleegden donderdag een inbraak in een gebouw op de Gorsemweg en konden drank buitmaken. Dat werd om 22.10 uur vastgesteld. Vrijdagochtend kreeg de politie ook twee meldingen van inbraakpogingen, maar de daders kregen in beide gevallen het geviseerde raam niet open. De feiten deden zich voor op de Hasseltsesteenweg en in de Kortenbosstraat.