De coronacijfers blijven verder dalen. In Limburg zijn er de voorbije 24 uur slechts 3 nieuwe besmettingen vastgesteld. In heel het land gaat het om 55 nieuwe gevallen, vier covidpatiënten zijn overleden in de Belgische ziekenhuizen.

Bemoedigend nieuws. Er waren slechts drie nieuwe besmettingen de afgelopen 24 uur in onze provincie. Dat is voor de tweede dag op rij het laagste aantal sinds de metingen. Ook in de andere Vlaamse provincies zijn er weinig nieuwe gevallen geteld: Antwerpen (4), Vlaams-Brabant (2), Oost-Vlaanderen (4) en West-Vlaanderen (9). De cijfers tonen duidelijk aan dat het virus is gaan liggen, en nu breken experten zich nog het hoofd waarom dat gebeurt.

Er werden de afgelopen 24 uur in het hele land 55 nieuwe bevestigde besmettingen gerapporteerd. Het totaal voor België komt daarmee op 60.155 bevestigde besmettingen.. Er zijn in Limburg tot nu toe nog maar zes gemeenten waar de afgelopen twee weken geen nieuwe besmetting meer werd vastgesteld. Dat zijn dezelfde als gisteren: Alken, Heers, Herstappe, Kinrooi, Maaseik en Tessenderlo.

Ook uit de cijfers en de statistieken van de ziekenhuizen blijkt dat de crisis zo goed als achter de rug is. 15 patiënten mochten de afgelopen 24 uur het ziekenhuis verlaten, wat het totaal op 16.625 genezen verklaarde patiënten sinds 15 maart brengt. Er waren wel nog 11 nieuwe opnames in de Belgische ziekenhuizen nodig. In het hele land verblijven nu nog 395 covidpatiënten in het ziekenhuis, 76 (-9) van hen liggen op de intensieve afdelingen.

De afgelopen 24 uren zijn er wel nog 4 Belgen gestorven aan het virus. Alle sterfgevallen kwamen uit de ziekenhuizen. Sinds de uitbraak van covid-19 zijn er in ons land nu al 9.663 mensen overleden aan de ziekte.