De 25-jarige geboren en getogen Alkenaar Mathias Loix (25) wordt de eerste bierambassadeur van zijn dorp. In de jaarlijkse verbroederingsdagen met het Duitse Alken aan de Moezel werd de delegatie steevast ontvangen door de wijnkoningin. Nu heeft Belgisch Alken zijn bierkoning.

Mathias is ontzettend blij met de titel. “Ik ben de eerste bierambassadeur van ons dorp. Iedereen kon zich vrijblijvend inschrijven. De verkiezingen zullen jaarlijks plaatsvinden met verschillende stemrondes. Ik ben een trotse Alkenaar. Ik heb een bierglas laten tatoëren en ook de postcode van ons dorp. Ik mag de titel één jaar lang dragen en ik zal onze gemeente op evenementen goed vertegenwoordigen.

Het dorp is al jaar en dag verbroederd met Alken Duitsland, dat in de wijnstreek aan de Moezel ligt. Elk jaar werd de Belgische delegatie ontvangen tijdens de wijnfeesten in augustus door de wijnkoningin. Het Haspengouwse Alken kon daar niks tegenover zetten Tot nu. “Ik ben net aangesteld omdat de delegatie uit Duitsland hier dit weekend aanwezig is. Zij hebben een wijnkoningin en wij vanaf nu een bierambassadeur, niet onlogisch in het dorp waar Cristal wordt gebrouwen.”

Mathias is een enthousiaste bierambassadeur: “Ik heb een pint bier op mijn been laten tatoëren”

 

Beelden © rdc