Het traditionele startschot voor het toeristisch seizoen in Haspengouw valt steevast op paasmaandag. De stroopfeesten lokken elk jaar veel volk. “We hebben een brede waaier aan activiteiten en lekkers, van de geliefde pannenkoeken met stroop tot gratis wandelingen door het betoverende bloesemlandschap”, vertelt schepen Loes Ory (Open VLD-Stroop).

 

“Tijdens de Stroopfeesten kan je komen kuieren op onze jaarlijkse boerenmarkt”, klinkt het trots bij schepen Loes Ory. “Je vindt er 25 standhouders die lokale producten laten schitteren en die de korte keten in de kijker zetten. De streekproductenmarkt vindt plaats op het Loonse Plein, vlak naast De Smaakfabriek. We voorzien vers geteelde groentjes, Loonse wijntjes en lokale bieren, sappen, ciders, stroop en confituren. Natuurlijk is er ook ambachtelijk ijs want het wordt straks warm genoeg”, knipoogt Loes. “Don Pancho en de Koninklijke Harmonie Ons Verlangen brengen de sfeer erin met hun muziek.”

De Lonenaren vieren dus feest en zoals de traditie het wil komen er vanuit Haspengouw en de rest van Vlaanderen heel wat bezoekers mee genieten van de muziek, het lekker eten en drinken, de randanimatie, de workshops voor kinderen, de rondleidingen in de stroopfabriek, alles in het tekene van de Loonse Stroop, bloesems en fruit. Op het plein kan je je inschrijven voor een geleid bezoek aan de Stroopfabriek of een wandeling doorheen de Loonse natuur!

Praktisch

Paasmaandag 1 april 2024, tussen 13 en 18 uur op het Loonse Plein.

Bloesemparkings nrs 2 Tivoli of nr. 4 grasveld Vilsterbron