Zondag 13 september zal in de rozentuin van het ’t Speelhof in Sint-Truiden een gedenksteen onthuld worden voor alle mensen die de afgelopen maanden stierven tijdens de coronacrisis.

Door de strikte maatregelen hebben nabestaanden tijdens de coronacrisis geen of slechts op een beperkte manier afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Daarom wil de stad een blijvende stilteplek inrichten in ’t Speelhof met een gedenkteken. Familieleden en vrienden kunnen daar terecht wanneer zij er behoefte aan hebben om hun overledenen te herdenken.

In Sint-Truiden waren er sinds de start van de coronacrisis tot op heden 275 overlijdens. “Ieder van ons kent iemand die ons tijdens de coronacrisis ontvallen is. Door de beperkende maatregelen zijn veel mensen begraven in intieme kring en kreeg niet iedereen de kans om afscheid te nemen of steun aan de nabestaanden te betuigen. Met de inrichting van een stilteplek willen we een blijvende plaats creëren in de stad waar mensen troost vinden”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Ook de buurgemeenten zullen betrokken worden bij deze herdenking. Familieleden van overledenen en ook anderen kunnen vanaf dan op de stilteplek terecht

Diezelfde dag zal in de verschillende deelgemeentes ook een herdenking plaatsvinden waar familieleden in hun bubbel aan kunnen deelnemen.