Donderdag 20 augustus 2020 werden 2 vestigingen van de vakantiewerking ‘Bubbelpret’ in Sint-Truiden gesloten nadat één ouder een positieve coronatest had afgelegd. Omdat er hierdoor een vermoeden van een coronabesmetting bij de kinderen was, zijn 2 vakantiebubbels preventief stopgezet en is het draaiboek ‘vermoeden van een coronabesmetting’ opgestart.

Het gaat om 2 vestigingen waar de kinderen van de betrokken ouder deze en vorige week werden opgevangen. Alle medewerkers van de betrokken vakantiebubbels zijn getest en ook de kinderen van de positief geteste ouder hebben een coronatest ondergaan. Uit de resultaten blijkt dat de medewerkers en jobstudenten een negatief resultaat hebben. Eén van de kinderen van de besmette ouder testte wel positief. Daarom is vrijdagochtend beslist om ook een derde vestiging te sluiten omdat er onrechtstreeks contact is geweest via broertjes of zusjes die in een andere bubbel verbleven.

Alle ouders uit de betrokken bubbels werden op de hoogte gebracht van de mogelijke besmetting en de sluiting van de bubbels uit veiligheidsoverwegingen. Verder is aan de ouders geadviseerd om extra aandacht te hebben voor een mogelijke besmetting en eventuele symptomen van COVID-19 bij hun kind(eren). Tot slot is hen ook meegedeeld dat Contact Tracers mogelijks contact zullen opnemen om eventuele verdere stappen te bespreken.

De gezondheid en de veiligheid van alle kinderen, medewerkers, ouders en grootouders staan voorop. Meteen zijn alle procedures gevolgd en preventieve maatregelen genomen. Voor ouders is het natuurlijk niet evident om op zeer korte tijd alternatieve opvang voor hun kinderen te voorzien maar er is veel begrip voor de situatie