Astrid Stockman heeft zaterdagavond een wereld geopenbaard waarin muziek en verhalen onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. Stockman bracht bewerkingen van Franse, populaire en licht klassieke muziek. Speciaal voor Sint-Truiden maakt ze een nieuwe selectie gaande van Brel, over Hooverphonic tot Louis Armstrong. En de band met haar fans, ook die uit de LGBTQ-gemeenschap, drukte ze uit door het dragen van een regenboogvlag.

Klassiek zangeres en pianiste Astrid Stockman heeft in de Academiezaal in de Plankstraat van achter haar piano een wereld geopenbaard waarin muziek en verhalen onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. Net zoals in ‘Vive le vélo’ bracht ze bewerkingen van Franse, populaire en licht klassieke muziek. Speciaal voor Sint-Truiden maakt ze een nieuwe selectie van muziek, gaande van Brel, over Hooverphonic tot Louis Armstrong. “Ik heb mijn repertoire speciaal aangepast omdat ik enkele maanden geleden nog heb opgetreden op de zomeravonden”, vertelt Astrid. “Ik hou ervan om klassieke muziek tot bij mensen te brengen die er normaal weinig contact mee hebben. Ik vertel graag aan het publiek waarom deze muziek zo tot mij spreekt.”

Het publiek genoot van wat sommigen noemden “een mooi vervolg op haar passage tijdens de Truiense Zomeravonden van 2021”. Stockman kreeg zonder moeite het publiek helemaal mee in haar répertoire en was zelf onder de indruk van de Academiezaal. Die staat Europees hoog aangeschreven omwille van de bijzondere akoestiek. Astrid genoot zelf van de avond. Ze vertelt: “Ik was een beetje zenuwachtig omdat ik bepaalde nummers voor het eerst speelde maar het publiek was super en deed heel goed mee. ”

(Lees verder onder de foto)

Band met fans

Astrid Stockman heeft de voorbije jaren een nauwe band opgebouwd met haar fans, ook in Sint-Truiden. Voor een jonge fan met visuele beperking zong ze een lied dat de moeder via mail had aangevraagd. En de band met haar fans uit de LGBTQ-gemeenschap drukte ze uit door het dragen van een regenboogvlag.

Cultuurcentrum De Bogaard heeft met Astrid Stockman en vrijdag Jade Mintjens er een sterk weekend op zitten. Het team van directeur Véronique Moiës en de vele vrijwilligers heeft intussen een nieuwe programmatie klaar voor de komende winter. Benieuwd? Kijk gerust via de link.

Tekst en foto’s © JD / TruiensNieuws

https://www.debogaard.be/activiteiten