Als je de Casanova in centrale verwarming (cv), airco, condensatieketels, warmtepompen of sanitair zoekt, dan moet je bij Calinova zijn. We hadden een babbel met de bezieler, Kurt Hameeuw.

Kurt Hameeuw is 53 jaar, gehuwd, fiere vader van 4 kinderen. Hij is afgestudeerd in 1990 aan de KUL als ir. Electro-mechanica, en heeft een MBA gehaald aan de Vlerick Leuven-Gent Management School. Na zijn legerdienst heeft hij veel werkervaring opgedaan in het buitenland. Vooreerst in de productie van vlakglas voor de bouw en voor interieur, alsook voor de automobielindustrie, eerst als ploegbaas, dan procesverantwoordelijke gedurende 5 jaren in Navarra, in het noorden van Spanje, daarna gedurende 9 jaren als directeur in Brazilië en 3 jaren in Luxemburg. Nadien heeft hij zich als directeur gespecialiseerd in dunne film zonne-energie bij Q-Cells in Duitsland en Zwitserland, en later ook als directeur bij Siva Power Brazilië, dochteronderneming van een Silicon Valley startup in het kader van de grootschalige productie van Cigs, dunne film zonnepanelen. Ondertussen heeft hij Winwatt opgericht in België als installateur van zonnepanelen. Gedurende 3 jaren heeft Kurt AGC (het vroegere Glaverbel) begeleid als directeur voor het opstarten van de glasbusiness en productie in Brazilië.

In 2018 werd hij (en is nog steeds) directeur bij GCAT in Luxemburg waar grote internationale bouwbedrijven op technische bijstand kunnen rekenen voor grote bouw- en infrastructuurprojecten in Afrika en het Midden-Oosten. In 2019 kwam Kurt bij Leenen-Luminus terecht waar een structurele hervorming vereist was. Het installatiebedrijf moest autonoom kunnen functioneren. Kurt Hameeuw zag veel potentieel in de mensen en hun werk waardoor hij in 2020 het bedrijf overnam onder de naam Calinova. Calinova doet zowel onderhouden, herstellingen als plaatsing van centrale verwarming, sanitair en airco (koeling). Hierbij is de ganse ploeg van Leenen-Luminus verhuisd van Schurhoven naar de Industrielaan in Sint-Truiden, langs de expressweg. Een meer lokaal beleid wordt nu gevoerd.

Calinova – Uw expert in verwarming, sanitair en airco.
Wie houdt er niet van om energiezuinig te verwarmen en een comfortabele temperatuur te hebben het hele jaar door en dit dankzij de laatste technologieën?  Of sta je liever te genieten onder een overheerlijk warme douche of zorg je voor schone lucht in je leefomgeving? Calinova wenst je graag te begeleiden in jouw zoektocht om de juiste keuze te maken.

Offerte
Op de website van Calinova kun je om een Offerte vragen, dit door middel van een persoonlijk advies door een expert op het door jouw gekozen moment. Als je weet dat je extra veel rendement kunt halen uit de nieuwe technieken en zo ook meedraagt aan het milieu, is het nuttig om eens met een Calinova-expert aan tafel te zitten en jouw wensen te bespreken. Calinova kan in samenwerking met Befutura een energieaudit uitvoeren om een inzicht te geven waar de meeste energiekost kan bespaard worden.

Installatie
Calinova ontwerpt en installeert voor zowel particulieren als projectontwikkelaars. Als projectontwikkelaar heb je andere uitgangspunten dan een particuliere bouwheer of architect. Calinova weet niet alleen hoe je residentiële projecten met (sociale) woningen en appartementen aanpakt. Alle werken worden gepland, opgevolgd en volledig afgewerkt opgeleverd. Hiervoor kun je rekenen op een vakkundige plaatsingsdienst. De interventieploeg zorgt voor extra comfort voor de eindgebruikers.

Onderhouden
De levensduur van je ketel hangt in grote mate af van de kwaliteit van de periodieke onderhouden. Om een continuiteit te garanderen werkt Calinova met langdurige onderhoudscontracten (maandelijkse betalingen) met volgende voordelen: korting op de wisselstukken, voorrang in de planning van uit te voeren herstellingen, speciale aanbiedingen in sanitair en airco. De digitale app, die de aan de klant persoonlijk toegewezen technieker gebruikt, laat toe om de ganse historiek van je ketel te consulteren. Net zoals bij een voertuig.

Interventieploeg
Soms ondervind je problemen met je verwarmingsketel, sanitair of andere toestellen. Calinova lost dit op. Denken we maar aan de syndicus of vastgoedbeheerder service van Calinova waarbij de eigenaars en huurders zorgeloos kunnen wonen dankzij onze dienstverlening. Hiervoor kun je beroep doen op de Calinova-interventieploeg. Deze komen langs bij problemen en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk terug van je comfort kunt genieten. Het interventieteam biedt 24 uren/7 dagen service aan.

Opleidingen/Bijscholingen/Presentaties
De ruimte bij Calinova zal na de corona epidemie ook gebruikt worden voor bijeenkomsten en opleidingen door fabrikanten, en bedrijven, ondernemers en zelfstandigen die hun klanten over duurzame energie producten en diensten wensen in te lichten, wat de samenwerking op alle vlakken bevordert.

BNI Blossom Sint-Truiden
Kurt is ook toegetreden tot BNI Blossom Sint-Truiden waar jonge ondernemers actief zijn en een actief netwerk op businessniveau uitbouwen. Plaatselijke handelaars komen regelmatig samen en kijken hoe ze het beste kunnen samenwerken en op welke manier ze het beste de regio ten goede kunnen komen.

Calinova duurzaam beleid
Calinova is in het bezit van elektrische auto’s en laadpalen. Om duurzaam te evolueren is de volgende stap zonnepanelen plaatsen om deze laadpalen van energie te voorzien en het opvangen en verbruiken van regenwater… Maar duurzaam betekent veel meer: een hechte en oplossingsgerichte relatie met de klanten, interne en externe opleiding, carrièreplanning, fitness ondersteuning, … Jij doet toch ook mee aan een duurzaam en energiezuinig beleid?

Kwaliteit:
In 2020 heeft Calinova het CERGA certificaat voor professioneel installateur van centrale verwarming behaald. Dit kwaliteitslabel spreekt voor zichzelf.

Pop-up store in Hasselt
Om jullie nog beter te bedienen opent Calinova een pop-up store in Hasselt op de Koning Albertstraat 33. Je kan er terecht voor informatie over sanitair en verwarming, maar vooral voor alle informatie over airco installaties. Een Calinova-expert ontvangt je graag in deze zuiderse pop-up winkel, waar je test opzettingen kan bekijken van airco installaties, maar ook van een centrale verwarmingsinstallatie, warmtepomp en waterverzachter.
In deze pop-up store kan je door een persoonlijk gesprek een beter beeld krijgen, en krijg je ook een betere offerte op maat. Je kan er vanaf nu terecht na afspraak

Contactgegevens
Calinova BV, Industrielaan 3160 B, 3800 Sint-Truiden, 011 68 34 06

info@calinova.be, www.calinova.be, Facebook Calinova