Maandagavond speelt in het Cultuurcentrum De Bogaard het stuk ‘Achter de schermen’. In het stuk is het de eerste keer dat Carry Goosens een homoseksuele man speelt, en dat op discrete wijze. Zoals dat hoorde in die tijdsgeest. “Dit is de mooiste rol uit zijn carrière”, is een veel gehoorde commentaar van recensenten.

‘Achter de schermen’ is een bewerking van het Engelse ‘The Dresser’ van Ronald Harwood, een meesterlijk mooi tragi-komisch stuk over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf. De wereld probeert te overleven net als de steracteur in het verhaal en zijn assistent. Het reizende theatergezelschap speelt enkel Shakespeare. Ze proberen verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. Die assistent probeert de acteur te helpen, achter de schermen, en wordt gespeeld door Carry Goossens, in een glansrol van een magistraal ontroerend komische ‘dresser’. Naast hem schitteren onder andere Frans Maas, Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Michèle Even.

De Britse klassieker werd voor deze productie herwerkt door regisseur Rikkert Van Dyck. Het cultuurcentrum De Bogaard weet opnieuw een sterk stuk naar de Trudostad te halen. Il faut le faire!

Praktisch

Maandag 22 januari, 20.15 uur in CC De Bogaard, Sint-Truiden

Tickets via https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_bogaard/addtickets?event=522629180398#!/addtickets

Beelden © één-zee