In het weekend van 3, 4 en 5 maart brengt het M-theater, de toneelvereniging van Melveren, een nieuw stuk in theater de Roxy. Lokale toneelspelers voeren er ‘De Caraïbische Zee’ op, een stuk met humor en gevoeligheid, zoals het leven vaak is. Of zoals ze het bij M-Theater zelf zeggen: “Met een lach en een traan”.
Het M-Theater kan na al die jaren nog steeds bogen op een aantal vaste waarden die in een regie van Frank Nijssens op de proppen komen met een humoristisch én een gevoelig stuk. Als je weet dat het zich afspeelt in een ziekenhuiskamer waar enkele mensen in het ziekbed liggen met hun grootste menselijke onzekerheid, dan kan het stuk alle kanten op. Schrijver René Verheezen koos voor een ziekenhuis als setting, gekoppeld aan een heel menselijk verhaal, een dat we allemaal kennen.
Stefanie Menten speelt zelf ook mee en licht alvast een tipje van de sluier op: “Je ligt op een kamer met iemand die denkt dat ze echt een erge ziekte te pakken heeft, met dokters die met geen woord reppen over wat je mankeert en tot overmaat van ramp krijg je bezoek van een hoop mensen die je echt niet wilt zien. Wat dan? Wel dan krijg je een ontzettend dolle komedie met een heerlijk scherp randje. De dubbelrollen zorgen voor extra hilariteit en het verhaal zorgt af en toe voor de nodige krop in de keel”, aldus Menten.
Het stuk is dan ook op het lijf geschreven van elke theaterbezoeker: herkenbaar en gevoelig. Of anders gezegd: een ‘must see’ voor wie van toneel houdt van ‘eigen (Haspengouws) huis’ dat, zoals we weten, in Sint-Truiden altijd top is!
Info & tickets via www.deroxy.be