“Le Faux Soir”. Zo heet de nieuwe film van Truienaar Michaël R. Roskam die volgend jaar op het witte doek te zien zal zijn. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor Matthias Schoenaerts in een waargebeurd verhaal over het verzet ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Centraal in de film staat de krant Le Soir uit Wallonië, in 19432 een erg populaire krant. Maar door de oorlog misbruikten de nazi’s het als propaganda. Het verzet ging in de tegenaanval door een humoristische fakeversie uit te brengen.

Schoenaerts is voor de Truiense regisseur geen onbekende. Roskam draaide immers zijn debuutfilm Rundskop met Schoenaerts, en later ook The Drop. Het filmteam zit momenteel nog in de scriptfase voor de nieuwe film, en er dient ook nog geld te worden gevonden.

De film zelf Le Faux Soir mag dan wel gebaseerd zijn op de jaren veertig, het wordt volgens de regisseur ook een erg actuele film over fake news, vrije meningsuiting en over het feit dat niet in alle middens of landen humor een plaats heeft.